Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano prezidentas turi padaryti daugiau, o JAV nesuinteresuotos čia likti ilgam, sako Clinton

JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton sekmadienį sakė, kad Afganistano prezidentas Hamidas Karzai „privalo dirbti geriau“ ir kad Vašingtonas pareikalavo jo įsteigti „didelį nusikaltimų tribunolą“ ir kovos su korupcija komisiją.
Hillary Clinton
Hillary Clinton / „Scanpix“ nuotr.

„Perdavėme tą žinią. Dabar, kai rinkimai pagaliau baigėsi, laukiame apčiuopiamų įrodymų, kad vyriausybė, pradedant prezidentu ... ir baigiant vietos (valdžios) lygiu, labiau atsilieps į žmonių poreikius“, – interviu „ABC News“ laidai „This Week with George Stephanopoulos“ sakė H.Clinton.

Ji taip pat pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos nesuinteresuotos ilgam likti šioje šalyje.  „Mes nesame suinteresuoti likti Afganistane. Neturime ten ilgalaikio statymo. Norime, kad tai būtų pasakyta labai aiškiai“, – pareiškė ji.

JAV prezidentas Barackas Obama artimiausiomis savaitėmis turi paskelbti naują strategiją Afganistano atžvilgiu, taip pat – ir dėl papildomų 40 tūkst. karių nusiuntimo.

Pagrindinis debatų klausimas yra tas, ar H.Karzai gali būti patikimas partneris šiame kare ir pažaboti korupciją bei blogą tvarkymąsi savo vyriausybėje, kurie, kaip manoma, skatina Talibaną.
H.Clinton, pavyzdžiui, sakė, jog JAV neteiks civilinės pagalbos Afganistano vyriausybei, jei nebus „paliudijimo“, kad ji eina per ministerijas, kurias galima laikyti atskaitingomis. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius