Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afganistano sostinėje susprogdintas užminuotas automobilis žuvo 6, sužeisti 22

Afganistane šeštadienį Kabulo vakarinėje dalyje, netoli tos vietos, kur kitą savaitę afganų vyresnieji atstovai svarstys saugumo susitarimą su JAV, mirtininkas susprogdino užminuotą automobilį, žuvo 6 žmonės, sužeisti 22, pranešė Vidaus reikalų ministerija.
Sprogimas Kabule
Sprogimas Kabule / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laukiama apie pustrečio tūkstančio genčių vyresniųjų ir pilietinių lyderių, atvyksiančių ketvirtadienį į asamblėją, vadinamą „Loya jirga“ (Didžiąja taryba), kurioje ketinama svarstyti, ar pritarti Afganistano ir JAV dvišaliam saugumo susitarimui.

„Savižudis užpuolikas susprogdino savo automobilį, prikrautą sprogmenų teritorijoje, kur buvo daug žmonių, – sakė policijos viršininkas Mohammadas Zaheras. – Yra nukentėjusiųjų“.

Vienas liudininkų, pasivadinęs Nasrullah, pasakojo: „Išgirdau stiprų sprogimą netoli džirgos vietos, paskui pamačiau medikus nešančius kruvinus žmones. Mačiau mačiau tris sužeistuosius kariškių uniformomis“.

Išgirdau stiprų sprogimą netoli džirgos vietos, paskui pamačiau medikus nešančius kruvinus žmones. Mačiau mačiau tris sužeistuosius kariškių uniformomis.

Vidaus reikalų ministerijos pranešime nurodoma, kad prieš sprogimą užpuolikas buvo persekiojamas. „Jis susisprogdino, kai policija atidengė ugnį į jo transporto priemonę“, – pažymima pranešime. Vėliau dar buvo nurodytas nukentėjusiųjų skaičius: 6 žuvę 22 sužeisti.

Tuo tarpu naujienų agentūros „Reuters“ šaltinis nurodė, kad savižudžio sprogdintojo automobilis rėžėsi į minėto pastato sargybos transporto priemonę. Sprogimas nugriaudėjo netrukus po 15 val. vietos (12 val. 30 min. Lietuvos) laiku, apie 100 metrų nuo didžiulės palapinės, kurioje rinksis taryba.

„Vienas mūsų karių žuvo, trys sužeisti, kai savižudžio mirtininko automobilis rėžėsi į mūsų „Humvee“.....“, – sakė Afganistano gynybos ministerijos atstovas generolas Zahiras Azimi.

Nuo sprogimo vietos tolyn bėgęs Mohammadas Aminas, apsvaigęs, kruvinas ir dulkinas, sakė matęs, kaip baltas automobilis „Corolla“ dideliu greičiu lekia į policijos kontrolės postą ir sprogsta.

„Reuters“ reporteris sakė matęs šešis sužeistuosius, didelį gaisrą ir daugybę nuniokotų automobilių.

Kabulo policijos atstovas Hashmatas Stanekzai sakė agentūrai „Reuters“, kad yra mažiausiai 15 žuvusiųjų ir sužeistųjų, kartu paėmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius