Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Afrikoje medžiojami juodaodžių albinosų organai

Kelių Afrikos valstybių vyriausybės susirūpino juodaodžių albinosų likimu. Vien tik Tanzanijoje šiemet dėl čia galiojančio prietarų šiemet buvo nužudyti 26 žmonės, daugumoje atvejų - moterys ir vaikai.
Juodaodžiams albinosams iškilo mirtina grėsmė
Juodaodžiams albinosams iškilo mirtina grėsmė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša portalas newsru.com, Tanzanijoje manoma, kad albinosai yra laimės ir klestėjimo simboliai. Todėl vietos burtininkai perka jų lavonus, kraują ir vidaus organus, iš kurių gaminami neva stebuklingi gėrimai, galintys atnešti turtų.

Tarp maždaug 150 tūkst. Tanzanijos albinosų pastaruoju metu kilo tikra panika, pasklidus informacijai apie paskutinę auką - dešimtmetę mergaitę. Mergaitės oda buvo balta, plaukai - bespalviai, akys - raudonos. Žudikai jos kūną sukapojo gabalais ir paradvė dalimis.

Devyniolikmetis Burundžio gyventojas buvo priverstas sprukti iš savo kaimo, kadangi iškilo grėsmė jo gyvybei. Vaikinas prieglobstį rado vienos iš Burundžio provincijų vyriausiojo prokuroro namuose. Čia sklypas aptvertas trijų metrų aukščio tvora, todėl namas panašus į tvirtovę. Prokuroras nusprendė priimti visus 45 regione gyvenančius albinosus ir juos ginti. Prokuroro namus kol kas pasiekė 25 žmonės.

Panašūs prietarais egzistuoja ir Kongo demokratinėje respublikoje. Čia šviesi albinosų oda yra geidžiama prekė. Kenijoje ir Burundyje irgi padaugėjo albinosų nužudymų.

Pasak gandų, pardavus albinoso kūną, galimą uždirbti apie 380 eurų. Prokuroro, kurio namuose albinosai randa prieglobstį, teigimu, albinosų likimas turi tapti valstybinės reikšmės rūpesčiu. Kol kas visos pastangos yra bergždžios. Visai neseniai Tanzanijos policija sulaikė 47 įtariamuosius, o po kelių valandų buvo nužudyta dešimtmetė mergaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius