Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nobelio literatūros premijos laureatas po D.Trumpo pergalės suplėšys savo žaliąją kortą

Likus kelioms dienoms iki JAV prezidento rinkimų Wole Soyinka, pirmasis Nobelio literatūros premijos laureatas Afrikos žemyne, išreiškė tvirtą savo požiūrį JAV politikos klausimu. Jis pareiškė, kad jeigu laimės Donaldas Trumpas, jis suplėšys savo žaliąją kortą ir grįš namo.
Wole Soyinka
Wole Soyinka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po žinių, kad D.Trumpas buvo išrinktas JAV vadovu, W.Soyinka neišsižada savo žodžių, rašo „Quartz“. Rašytojas savo išvykimą iš JAV vadina „Wolexit“ ir teigia, kad savo leidimą gyventi JAV suplėšys 2017 m. sausio 20-ąją – dieną, kai D.Trumpas bus inauguruotas 45-uoju JAV prezidentu.

Po netikėtos D.Trumpo pergalės rinkimuose daugelis svarsto, kiek savo kontroversiškų pažadų naujasis JAV vadovas iš tiesų imsis įgyvendinti. Tačiau W.Soyinka mano, kad procesai jau prasidėjo.

„D.Trumpo siena jau statoma, – teigia poetas. – Sienos statomos protuose, ir D.Trumpas pradėjo jas statyti ne tik amerikiečių mintyse, bet ir visame pasaulyje.“

Griežta W.Soyinkos kritika D.Trumpui neturėtų stebinti – jis jau daug metų yra Nigerijos karinių lyderių kritikas. Per Nigerijos pilietinį karą septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje jis buvo įkalintas ir dvejus metus praleido vienutėje.

W.Soyinka taip pat mano, kad D.Trumpo pergalė neigiamų pasekmių turės ne tik JAV, bet ir kitoms valstybėms. „Ir taip jau svyravusį pasaulį tai pastūmėjo arčiau bedugnės krašto“, – teigia Nobelio premijos laureatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius