Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air France“ ekipažas atsisakė skristi į Meksiką

Prancūzijos oro kompanijos ekipažas atsisakė vykti į Meksiką, nes baiminasi kiaulių gripo grėsmės, pranešė naujienų agentūra AFP.
Europos Sąjungos pareigūnai svarsto, kad dėl kiaulių gripo reikėtų sustabdyti skrydžius į Meksiką.
Europos Sąjungos pareigūnai svarsto, kad dėl kiaulių gripo reikėtų sustabdyti skrydžius į Meksiką. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Agentūros duomenimis, nuo balandžio 25 skraidyti į Meksiką atsisakė visas vieno reiso ekipažas, taip pat kelios stiuardesės ir stiuardai iš kitų ekipažų. Motyvas – baimė užsikrėsti kiaulių gripu.

Kaip skelbia AFP, pagal Prancūzijos Darbo kodeksą darbuotojas gali atsisakyti savo darbinių įsipareigojimų, jeigu jis turi rimtų abejonių, kad darbo sąlygos kelia grėsmę jo sveikatai. Agentūros šaltiniai kompanijoje „Air France“ teigė, kad skrydžių atsisakęs ekipažas buvo pakeistas kitu. Išsamesnės informacijos nėra. 

Trečiadienį Prancūzijos sveikatos apsaugos ministrė pareiškė, kad Europos Sąjungos (ES) sveikatos apsaugos ministrų susitikime, kuris Liuksemburge įvyks ketvirtadienį, Prancūzijos pusė pareikalaus laikinai sustabdyti skrydžius tarp ES valstybių ir Meksikos, kur kilo kiaulių gripo epidemija. Ministrės teigimu, ši priemonė nebūtų taikoma atgaliniams skrydžiams į Europą. Šiuo metu Prancūzijoje dėl įtarimų užsikrėtus kiaulių gripu stebimi 20 žmonių. 

Nuo balandžio vidurio viruso tipas H1N1, jau gavęs pavadinimą „Kalifornija“, iš Meksikos spėjo pasklisti po daugelį pasaulio valstybių. Apie ligos protrūkį pranešta balandžio 24 dieną. Įtariama, kad būtent nuo kiaulių gripo Meksikoje mirė beveik 160 žmonių. 7 mirtys nuo šio gripo patvirtintos oficialiai. Be Prancūzijos, galimo susirgimo kiaulių gripu atvejai užfiksuoti Ispanijoje, Naujojoje Zelandijoje, Izraelyje, Lenkijoje, Jungtinėse Amerikos Valstijose ir Kanadoje bei dar keliose valstybėse. Yra įtarimų, kad šis gripas jau pasiekė ir Lietuvą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius