Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Air France“ pakeitė visų „Airbus“ lėktuvų greičio matuoklius

Po birželio 1 dieną virš Atlanto vandenyno įvykusios aviakastrofos kompanija „Air France“ pakeitė visus probleminius greičio matuoklius savo „Airbus“ markės lėktuvuose A330 ir A340.
„Air France“ lėktuvas „Airbus A330-200“
„Air France“ lėktuvas „Airbus A330-200“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie tai pirmadienį pranešė naujienų agentūra AFP, remdamasi „Air France“ pilotų profsąjungos duomenimis.

Nors „Air France“ lainerio A330 avarijos priežastys dar nėra nustatytos, katastrofos tyrėjai daro prielaidą, kad lėktuvas galėjo sudužti būtent dėl sugedusių ar netinkamai veikiančių greičio matuoklių.

Anksčiau žiniasklaida skelbė, kad po katastrofos „Air France“ sustabdė visų A330 ir A340 modelių lėktuvų skrydžius, kol bus pakeisti greičio matuokliai, tačiau aviakompanija tokią informaciją paneigė ir patikino, kad laineriai A330 ir A340 yra patikimi ir saugūs. Be to, ypač buvo pabrėžta, kad jokio pavojaus nekyla ir eksploatuojant lėktuvus su seno modelio greičio matuokliais, kokius turėjo sudužęs laineris.

Birželio 1-osios naktį lėktuvas „Airbus A330“, skrisdamas iš Rio de Žaneiro, Brazilijos, į Paryžių, Prancūziją, dingo virš Atlanto vandenyno. Lėktuvu skrido 228 žmonės. Pirmųjų žuvusiųjų palaikai vandenyne buvo aptikti tik birželio 6 dieną. Iki šios dienos aptikti 44 žuvusiųjų kūnai. Paieškos tęsiamos.

Tai, kad keleivių kūnai vieni nuo kitų išbarstyti daugelio kilometrų atstumu, taip pat kai kurios kitos aplinkybės byloja, kad laineris per kelias minutes suiro ore.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius