Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 30 /14:51

„AirAsia“ patvirtino, kad rastos sekmadienį dingusio lainerio nuolaužos

Rastos sekmadienį dingusio „AirAsia“ lėktuvo nuolaužos, pranešė naujienų svetainė cnn.com, remdamasi Indonezijos pareigūnais. Indonezijos gelbėjimo ir paieškų agentūra paskelbė, kad nelaimės vietoje jau aptikti daugiau negu 40 žuvusių lainerio keleivių kūnai.
Galimai „AirAsia“ lėktuvo nuolaužos
Galimai „AirAsia“ lėktuvo nuolaužos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

14.51 val. JAV rengiasi į vietą, kur rastos lėktuvo nuolaužos, siųsti dar vieną laivą, – skelbia BBC.

13:45 val. „AirAsia“ patvirtino, kad rastos nuolaužos – sekmadienį dingusio lėktuvo 

Naujienų svetainė cnn.com paskelbė oro linijų bendrovės „AirAsia“ atstovų informaciją, kad antradienį rastos nuolaužos iš tiesų priklauso sekmadienį dingusiam laineriui.

Į Singapūrą iš Indonezijos skridusiame lėktuve iš viso buvo 162 žmonės. 

„Scanpix“/„Reuters“/„15min.lt“ nuotr./„AirAsia“ lėktuvo paieškos žemėlapis
„Scanpix“/„Reuters“/„15min.lt“ nuotr./„AirAsia“ lėktuvo paieškos žemėlapis

11:46 val. Surasta daugiau negu 40 kūnų

Naujienų agentūra „AFP“, remdamasi Indonezijos laivyno informacija, savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, kad lainerio katastrofos vietoje jau yra aptikta daugiau negu 40 žuvusiųjų keleivių kūnai. 

11:17 val. Pastebėti šešių žuvusiųjų kūnai

TV kanalo „NBC News“ paskyroje „Twitter“ pranešta, kad „AirAsia“ katastrofos vietoje pastebėti šeši žuvusių keleivių kūnai. Indonezijos gelbėjimo ir paieškų agentūra teigia, kad trys iš jų jau yra ištraukti iš vandens. 

10:03 val. Indonezijos pareigūnai: aptiktos lainerio nuolaužos

Naujienų agentūros „AP“ paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“ pranešta, kad Indonezijos pareigūnas vietinei šalies televizijai pranešė, jog nelaimės vietoje aptikti žuvusiųjų lainerio keleivių kūnai. 

Indonezijos pareigūnai paskelbė, kad lainerio nelaimės vietoje rasta keletas išbrinkusių kūnų, kurie buvo įkelti į šalies laivyno laivą. Teigiama, kad rasti kūnai buvo be gelbėjimo liemenių. 

8.26 val. Išsiųsti sraigtasparniai

Skelbiama, kad nuotraukos, kuriose esą gali būti dingusio orlaivio nuolaužos, darytos pirmadienį. Sraigtasparniai jau išsiųsti apžiūrėti vietos, kur jos aptiktos.

8.05 val. Aptiktos galimos nuolaužos

Indonezijos televizija parodė reportažą, kuriame matomos galbūt dingusio orlaivio nuolaužos. Jos pastebėtos Javos jūroje. Kai tik leis oro sąlygos, į vietą bus pasiųsti sraigtasparniai.

Galimai lėktuvo nuolaužos pastebėtos 10 kilometrų nuo tos vietos, kur lėktuvas išnyko iš radarų. Kaip praneša naujienų agentūra AFP, vandenyje esą pastebėti objektai primena lėktuvo duris bei išlaipinimo čiuožynę.

Pastebėjome apie 10 didelių objektų ir daugiau mažų baltos spalvos objektų, kurių negalėjome nufotografuoti, – Indonezijos oro pajėgų pareigūnas.

„Pastebėjome apie 10 didelių objektų ir daugiau mažų baltos spalvos objektų, kurių negalėjome nufotografuoti“, – Indonezijos oro pajėgų pareigūnas Agusas Dwi Putranto sakė per spaudos konferenciją.

Pareigūnas parodė 10 nuotraukų, kuriose matomi objektai, panašūs į lėktuvo duris, išlaipinimo čiuožynę ir į dėžę panašus daiktas.

Vienas naujienų agentūros AFP fotografas, skridęs tuo pačiu lėktuvu, iš kurio buvo pastebėtos tos nuolaužos, sakė matęs objektų, panašių į gelbėjimosi plaustą, gelbėjimosi liemenes ir ilgus oranžinius vamzdžius.

Paskelbti paskutiniai žodžiai

7.18 val. Buvo paskelbti paskutiniai žodžiai, kuriuos lainerio pilotas ištarė oro dispečeriams.

Įrašai rodo, kad prieš nutrūkstant ryšiui pilotas norėjo išvengti smarkios audros, nurodė vienas Indonezijos aviacijos saugumo pareigūnas.

Praėjus daugiau negu dviem paroms po to, kai 162 keleivius ir įgulos narius skraidinęs lėktuvas „Airbus A320-200“ dingo pakeliui iš Indonezijos antro didžiausio miesto Surabajos į Singapūrą, kol kas nebuvo rasta jokių ženklų, koks likimas galėjo ištikti tą lainerį ir kur jis galėtų būti.

Prieš pakylant pilotas prašė leidimo skristi didesniame aukštyje, kad išvengtų audros, bet jo prašymas nebuvo patenkintas, nes tuo populiariu maršrutu skrido daug lainerių, antradienį informavo Indonezijos skrydžių navigacijos tarnyba „AirNav“.

Savo paskutiniame pranešime pilotas prašė pakeisti jo kursą ir pakartojo ankstesnį prašymą leisti pakilti aukščiau, kad išvengtų nepalankių orų.

Savo paskutiniame pranešime pilotas prašė pakeisti jo kursą ir pakartojo ankstesnį prašymą leisti pakilti aukščiau, kad išvengtų nepalankių orų.

„Pilotas prašė oro dispečerių leisti nukrypti į kairę pusę dėl blogų orų, kas buvo nedelsiant patvirtinta“, – „AirNav“ skrydžių saugumo direktorius Wisnu Darjono sakė naujienų agentūrai AFP.

„Po kelių sekundžių pilotas paprašė leisti pakilti iš 32 tūkst. pėdų (9,75 km) į 38 tūkst. pėdų (11,6 km) aukštį, tačiau to nebuvo galima iš karto patvirtinti, nes kai kurie lėktuvai tuo metu skrido virš jo“, – pridūrė W.Darjono.

Tai buvo paskutinis kontaktas su „AirAsia“ reiso QZ8501 laineriu.

„Praėjus 2–3 minutėms, kai dispečeris ketino duoti leidimą pakilti į 34 tūkst. pėdų (10,4 km) aukštį, lėktuvas nebeatsakė“, – sakė W.Darjono.

Pasak jo, prieš lėktuvui pakylant pilotas prašė leisti skristi 34 tūkst. pėdų aukštyje, bet dėl intensyvaus eismo tame maršrute prašymas negalėjo būti patenkintas.

„Tuo metu maršrutu M635 skrido 11 lėktuvų“, – pažymėjo W.Darjono, pridūręs, kad tuo maršrutu į Singapūrą per dieną skrenda apie 160 lėktuvų.

Detalių apie piloto paskutinįjį pokalbį buvo paskelbta tuo metu, kai Nacionalinė paieškų ir gelbėjimo agentūra (Basarnas) pranešė išplėtusi lėktuvo paieškų teritoriją.

Ieškotojai dėmesį sutelkę į vandenis aplink Bankos ir Belitungo salas Javos jūroje tarp Sumatros ir Borneo salos, bet armija taip pat buvo paprašyta ieškoti sausumoje, įskaitant kalnuotas teritorijas.

Pastebėti dūmai

Pranešama, kad Indonezijos pakrantėje pastebėta dūmų linija.

Gelbėtojai jau trečią dieną ieško dingusio lėktuvo, paieškos zona buvo išplėsta nuo septynių iki 13 sektorių ir apima 156 tūkst. kvadratinių kilometrų teritoriją. Primename, kad lėktuvas su 126 žmonėmis dingo sekmadienį, kai skrido iš Indonezijos į Singapūrą.

Dingusio lėktuvo „AirAsia“ piloto dukra: „Tėti, grįžk namo, man tavęs reikia“

Dingusio lėktuvo pilotas buvo labai patyręs. Iriyanto ore buvo praleidęs daugiau kaip 20 tūkst. valandų, iš kurių 6100 buvo „AirAsia“ lėktuve „Airbus 320“, – skelbia CNN.

Laisvalaikiu jis buvo motociklų klubo narys. Socialiniame tinkle „Facebook“ yra nuotraukų, kuriuose jis pozuoja šalia motociklo.

Jo dukra Angela Anggi Ranastianis paskelbė širdį draskantį pranešimą: „Tėti, prašau grįžk namo. Man vis dar tavęs reikia. Prašau, tėti, grįžk. Tėti, tėti, grįžk namo, tėti, privalai grįžti namo“.

Indonezijoje gyvenanti šeima neseniai patyrė kitą netektį. Piloto jaunesnis brolis mirė nuo diabeto vos prieš kelias dienas. Piloto tėvas Suwarto BBC teigė besitikintis pamatyti sūnų vėl, tačiau viskas esą Dievo valioje.

Pirmadienį pranešta, kad buvo pastebėti įtartini objektai Javos jūroje nėra susiję su dingusiu „AirAsia“ lėktuvu.

Oro linijų „AirAsia“ lėktuvas, kuriuo skrido 162 keleiviai ir įgulos nariai, pradingo. Oro eismo kontrolieriai Džakartoje su „Airbus 320-200“, skridusiu iš Indonezijos į Singapūrą, ryšį prarado sekmadienio ryte – po to, kai lakūnai paprašė leidimo pakeisti skrydžio kursą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius