Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„al Qaeda“ lyderis skatina rengti nedideles atakas prieš JAV ir griauti jos ekonomiką

„al Qaeda“ lyderis Aymanas al-Zawahiri 12-ųjų Rugsėjo 11-osios išpuolių metinių proga paskelbė įrašą, kuriame skatina rengti JAV nedidelio kalibro teroristinius išpuolius, praneša BBC.
Aymanas al Zawahiri
Aymanas al Zawahiri / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šiame įraše jis pabrėžė „vienišų vilkų“ teroristinių išpuolių svarbą „al Qaeda“ organizacijai ir teigė, jog nedideli teroristiniai išpuoliai visų pirma smogtų JAV ekonomikai. „al Qaeda“ lyderis teigė, kad po virtinės išpuolių JAV ekonomikai būtų suduotas smūgis, nes ji turėtų daug investuoti į saugumo stiprinimą.

„Amerikos silpnoji vieta yra jos ekonomika, kuri ėmė svyruoti dėl karinių ir saugumo išlaidų“, – teigė jis. 

„al Qaeda“ lyderis sako, kad svarbiausia, jog JAV vyrautų baimė, įtampa, nežinia, iš kurios pusės gali būti smogta dabar. Jo teigimu, tai, kaip „al Qaeda“ tampė nervus amerikiečiams Somalyje, Jemene, Irake ir Afganistane, dabar reikia pakartoti jų pačių namuose. 

Specialistai pažymi, kad šis teroristinės organizacijos vadovo raginimas rengti mažesnes atakas gali liudyti tai, kad „al Qaeda“ nebeturi pajėgumų ir centrinio vadovavimo dideliam išpuoliui suorganizuoti. Ekspertai teigia, kad „al Qaeda“ tinklui Pakistane buvo suduotas rimtas smūgis, ir šis įrašas tai liudija. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius