Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alabamoje prasideda kalinių prievartavimu kaltinamo teisėjo teismas (video)

JAV, Alabamos valstijoje, prasideda buvusio teisėjo teismas. Temidės tarnu dirbęs 48 metų Hermanas Thomasas kaltinamas seksualiai išnaudojęs ir prievartavęs nuteistuosius, žadėdamas už tai sušvelninti bausmę arba iš viso atleisti nuo jos.
Hermanas Thomasas
Hermanas Thomasas / Kadras iš Fox10tv.com reportažo

Kaip praneša BBC, net penkiolika buvusių ir esamų kalinių pasirengę teisme liudyti prieš H.Thomasą.

Kadaise H.Thomasas buvo pirmuoju juodaodžiu, kurį Demokratų partija išrinko kandidatu į federalinio teisėjo postą pietinėje Alabamoje.

H.Thomasas atsistatydino iš pareigų 2007-aisiais, kai buvo apkaltintas tuo, jog savo darbo kabinete apygardos teismo rūmuose liepdavo kaliniams nusimauti kelnes ir plakdavo juos medine mentele.

Šių metų balandį H.Thomasui buvo pateikti gerokai rimtesni kaltinimai. Jeigu bus įrodyti jam inkriminuojami kaltinimai grobus žmones, buvusiam teisėjui grėstų įkalinimas iki gyvos galvos.

Byloje yra kelių kalinių liudijimai, kad jie būdavo išgabenami iš kalėjimo „privatiems susitikimams“ su teisėju. Šie susitikimai vykdavo arba H.Thomaso darbo kabinete, arba jo automobilyje. Kaliniai tikina, kad tų susitikimų metu H.Thomasas prie jų seksualiai priekabiaudavo.

Tačiau buvusio teisėjo advokatas Robertas Clarkas tikina, kad prieš jo klientą liudijantys kaliniai viso labo mėgina sugriauti H.Thomaso karjerą. Balandį jis pareiškė, kad tai – „aukšto lygio Linčo teismas“, be to dar politiškai motyvuotas.

„Jie nemėgsta pasipūtusių juodųjų, o būtent tokiu jie laiko Hermaną“, – sakė R.Clarkas.

Pilietinių teisių aktyvistai ir juodaodžių organizacijos taip pat yra pareiškusios, kad H.Thomasas persekiojamas dėl savo odos spalvos.

Manoma, kad H.Thomaso teismas truks kelias savaites.

VIDEO: herman thomas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius