Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Albanijos miesto garbės pilietis D.Trumpas turės jame ir savo prospektą

Albanijoje vienas miestas pervadino savo prospektą Donaldo Trumpo vardu, pavadindamas JAV prezidentą „revoliucionieriaus pavyzdžiu“ visam pasauliui.
Donaldo Trumpo prospektas Albanijoje
Donaldo Trumpo prospektas Albanijoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Už kelių kilometrų į šiaurę nuo šalies sostinės Tiranos esanti Kamza pernai po D.Trumpo pergalės JAV prezidento rinkimuose suteikė jam garbės piliečio vardą.

„Donaldas Trumpas yra naujos demokratinės tvarkos revoliucionieriaus pavyzdys, didis šių laikų lyderis“, – sakė naujienų agentūrai AFP Kamzos meras Xhelalas Mziu, priklausantis dešiniajai opozicinei Demokratų partijai.

Šios partijos lyderis Lulzimas Basha, dalyvaudamas Liria (Laisvės) prospekto pervadinimo ceremonijoje, miniai pareiškė: „Išsirinkdamos poną Trumpą Jungtinės Valstijos davė pasauliui dar vieną demokratijos pamoką“.

Tačiau šio miesto administracijos nuomonė gerokai kertasi su Albanijos socialistų premjero Edi Ramos, kuris per JAV rinkimų kampaniją neslėpė savo palaikymo Hillary Clinton pozicija.

Daugelio etninių albanų simpatijas Hillary pelnė jos vyro Billo Clintono vaidmuo NATO kampanijoje prieš Serbiją per 1998-1999 metų Kosovo karą.

Pastaraisiais metais Kamza labai išsiplėtė dėl skurdo kalnuotuose šalies rajonuose, kuris privertė jų gyventojus keltis į miestus.

Ne visi iš 100 tūkst. jo gyventojų rodė entuziazmą dėl naujos gatvės, nors Kamza jau ne kartą yra pagerbusi užsienio lyderius – joje yra Prancūzijos prezidento Nicolas Sarkozy ir buvusio Italijos ministro pirmininko Silvio Berlusconi, buvusio britų premjero Tony Blairo gatvės. Jame taip pat galima išvysti Paryžiaus, Niujorko ir Tokijo gatves.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donaldas Trumpas

„Mes turime Sarkozy, Berlusconio, Busho, Pasaulio banko, Paryžiaus ir Tokijo gatves, bet kam?“, – klausė 52 metų Haxhi Hyra, kuris bando išmaitinti savo 12 asmenų šeimą pardavinėdamas cigaretes ir kukurūzų spragėsius ant dabar jau Donaldo Trupo prospekto kampo.

„Mums tai leidžia tik pasvajoti, nes kasdienė realybė yra ne kas kita kaip košmaras“,– skundėsi vyras.

„Aš tik turiu vilties, kad jeigu vieną dieną jis atvyks į Kamzą, nusipirks mano spragėsių, – sakė jis. – Jie bus švieži ir už gerą kainą“.

Lyginant su šiukšlėmis nubarstyta neasfaltuota Paryžiaus gatve arba Tokijo gatve, kuri labiau primena kaimo keliuką, D.Trumpo prospektas yra išgrįstas ir švarus, jį puošia gerai prižiūrėtos vejos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius