Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 27 /17:39

Aliaksandras Lukašenka: pasitrauksiu, kai bus priimta nauja Konstitucija

De facto Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka pareiškė, kad, priėmus naują Konstituciją, jis nebebus prezidentas, praneša „Laisvosios Europos radijas“.
Aliaksandras Lukašenka ligoninėje
Aliaksandras Lukašenka ligoninėje / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

„Neruošiu aš sau jokios konstitucijos. Apskritai nedirbsiu jums kaip prezidentas esant naujai konstitucijai“, – per susitikimą su medikais kalbėjo valstybės vadovas; jo žodžius citavo valstybinė naujienų agentūra BelTA.

Prezidentas pažadėjo neleisti, kad priimant naują pagrindinį įstatymą „kažkas sukčiautų, ar paskui kažkas suklastotų rinkimus pagal naują konstituciją“. „Net jei žinosiu, kad nebus taip, kaip norėčiau. Kodėl? Nes Baltarusijos žmonės turi išgyventi tai, ką turi išgyventi. Geriau dabar, be karo; blogiau, jei šis karas mums bus primestas“, – sakė jis.

VIDEO: Gyventojai liko šokiruoti: į butą Minske įsiveržė policininkas ir puolė mušti vėliava apsigaubusį vyrą

A.Lukašenka taip pat komentavo siūlymus rengti parlamento rinkimus pagal partijų sąrašus ir atitinkamai – kurti partijas. Jis yra įsitikinęs, kad tokios iniciatyvos gali suskaldyti visuomenę ir lemti skirtingų interesų turinčių grupių atsiradimą.

„Visa tai yra gerai, kai matai tai pas kitus – partijų sąrašai ir taip toliau. Bet jei to norite ir žmones už tai nubalsuos, tuomet taip ir bus“, – patikino valstybės vadovas.

A.Lukašenka taip pat sukritikavo protestuotojus, kurie „suduoda pagrindinį smūgį prezidentui ir valdžios vertikalei“.

„Nagi – demokratija, visi turi būti renkami... Mes jau turėjome visą šita Gorbačiovo laikotarpiu... Mes gi išrinkome visus – įmonių vadovus, direktorius. Na ką, prisirinkote? Ir šalį praradote ir [Sovietų] Sąjunga iširo. Mums norima tokią niekšybę primesti“, – pažymėjo prezidentas.

Baltarusijoje jau ketvirtą mėnesį vyksta istoriniai protestai prieš autoritariškojo 66 metų A.Lukašenkos perrinkimą šeštai kadencijai po kelių jo politinių oponentų įkalinimo.

VIDEO: 15/15: Iš pirmų lūpų – protestai Baltarusijoje, įkalinimas perpildytose areštinėse

A.Lukašenkos oponentai tvirtina, kad tikroji rinkimų laimėtoja yra jo varžovė Sviatlana Cichanouskaja, ir toliau kiekvieną savaitgalį eina į sostinės Minsko gatves reikalauti prezidento atsistatydinimo bei naujų rinkimų.

A.Lukašenka, kurį tvirtai remia Maskva, savo ruožtu atsisako atsistatydinti ir vietoje to siūlo konstitucijos reformą opozicijai nuraminti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius