-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aliaksandras Lukašenka tikisi, kad Vatikanas gins Baltarusiją

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka tikisi, kad Vatikanas rems ir gins nuo neteisingų Vakarų užsipuolimų Baltarusijos valstybę.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Iš Katalikų Bažnyčios ir popiežiaus Benedikto XVI mes tikimės, kad jie daugiau gins mūsų interesus, ypač Vakaruose“, – pareiškė A.Lukašenka per susitikimą su Popiežiškosios krikščionių vienybės tarybos pirmininku Kurtu Kochu taip pat ir Minsko bei Slucko metropolitu, Baltarusijos egzarchu Filaretu.

„Mes nepriimsime tos politikos, kurią šiandien vykdo europiečiai Baltarusijos atžvilgiu. Tai nenormalu“, – pažymėjo Baltarusijos prezidentas. „Todėl mes lauktume aktyvesnės Katalikų Bažnyčios pozicijos šia linkme. Vis dėlto šiame neteisingame, bedugniame pasaulyje teisingiausia pasaulinė institucija yra Bažnyčia. Norėtųsi, kad Bažnyčia gintų teisingumą“, – pareiškė A.Lukašenka.

Baltarusijos valstybės vadovas, priminęs savo susitikimą su popiežiumi 2009 metais, sakė, kad jam šis susitikimas „padaręs didelį įspūdį“. „Esu dėkingas už tą palaikymą, kurį mums suteikia katalikų bažnyčia, taip pat ir tarptautinėje arenoje. Viską, ką tada žadėjau popiežiui, mes įvykdėme“, – pareiškė A.Lukašenka.

Baltarusijos prezidentas atkreipė ypatingą dėmesį į taikų visų konfesijų egzistavimą šalyje. „Nuo pirmų nepriklausomos Baltarusijos užgimimo dienų kertiniu akmeniu tapo krikščioniškos vertybės. manau, kad jūs esate gerai susipažinęs su padėtimi Baltarusijoje, religine situacija“, – pažymėjo A.Lukašenka, pridurdamas, kad „didžiausia konfesija Baltarusijoje yra ortodoksų tikyba, antroje vietoje – Katalikų bažnyčia“.

„Tarp dviejų konfesijų pas mus nusistovėjo draugiški, broliški santykiai. Labai tai vertinu“, – pareiškė A.Lukašenka.

Prezidentas priminė, kad anksčiau tarp Baltarusijos vyriausybės ir Baltarusijos ortodoksų bažnyčios buvo sudaryta bendradarbiavimo sutartis. „Tokia pat sutartis tarp vyriausybės ir katalikų bažnyčios parengta, ir ateityje ji gali būti pasirašyta“, – sakė A.Lukašenka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius