Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grupuotė „al Qaeda“ planavo teroro išpuolius Norvegijoje

Norvegijoje suimti trys vyrai, įtariami teroro išpuolių Norvegijoje organizavimu. Kaip praneša BBC, neįvardyti Norvegijos ir Jungtinių Valstijų pareigūnai naujienų agentūrai AP teigė, kad visi suimti vyrai priklauso tinklui „al Qaeda“ ir kad buvo suiimti po metus trukusių sekimų.
 2001 m. rugsėjo 11 d. su teroristine grupuote „Al Qaeda“ susiję teroristai užgrobė keturis keleivinius lėktuvus.
2001 m. rugsėjo 11 d. su teroristų grupuote „al Qaeda“ susiję teroristai užgrobė keturis keleivinius lėktuvus. / „Scanpix“ nuotr.

Tie patys pareigūnai pabrėžė, esą nėra aišku, ar suimtieji turėjo išsirinkę taikinį, tačiau žinoma, kad jie kėsinosi gaminti peroksido bombas.

Anot BBC korespondento, Norvegija galėjo tapti tinklo „al Qaeda“ taikiniu dėl to, kad šios šalies karių yra Afganistane. „Norvegijos policijos saugumo tarnyba (PST) liepos 8 d. suėmė tris žmones, įtariamus teroro išpuolių planavimu“, – teigiama PST pranešime.

Taip pat pranešama, kad Norvegijos atvejis susijęs su atvejais Niujorke ir Mančesteryje. Trečiadienį JAV prokurorai pateikė kaltinimus penkiems vyrams dėl ketinimų susprogdinti bombą požemyje. Šiam ketinimui rugsėjį užkirstas kelias. Išpuolio metu taip pat ketinta naudoti peroksidines bombas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius