Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alžyras siūlo pagalbą M.Kadhafi šeimai

Alžyras, priėmęs kai kuriuos nuversto Libijos lyderio Muamaro Kadhafi šeimos narius, siūlo jiems leidimą išvykti į trečiąją šalį, pirmadienį pranešė Libijos sukilėlių vadovybė.
M.Kadhafi šeima (iš kairės): žmona Safya, sūnūs Mohamedas ir Hanibalas, dukra Aisha
M.Kadhafi šeima (iš kairės): žmona Safya, sūnūs Mohamedas ir Hanibalas, dukra Aisha / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Alžyras nurodė suteikęs jiems leidimą išvykti į trečiąją šalį. Negalime to patvirtinti, tačiau jie sakė, kad priimtų M.Kadhafi artimuosius į Alžyrą dėl humanitarinių priežasčių“, – pareiškė sukilėlių atstovas Mahmudas Shammamas.

Jis pridūrė, kad sukilėlių lyderiai nesupranta, kaip kas nors galėtų „gelbėti Kadhafi šeimą“. Pasak M.Shammamo, nuversto diktatoriaus šeimos nariai turėtų būti grąžinti į Libiją.

„Kadhafi šeimos gelbėjimas nėra žingsnis, kurį mes sveikintume ir suprastume, – atstovas sakė spaudos konferencijoje. – Norėtume, kad šie asmenys grįžtų.“

„Galime patikinti savo kaimynus, kad norime su jais geresnių santykių, tačiau esame pasiryžę suimti ir teisti Kadhafi šeimą bei patį M.Kadhafi“, – pabrėžė M.Shammamas, sakydamas, kad sukilėliai garantuoja „sąžiningą teismą“.

Tuo tarpu Alžyro Užsienio reikalų ministerija (URM) anksčiau pranešė, kad M.Kadhafi žmona, du sūnūs ir viena dukra atvyko į Alžyrą pirmadienį.

„Muamaro Kadhafi žmona Safiya, jo dukra Aisha ir sūnūs Hannibalas ir Mohammedas, lydimi savo vaikų, atvyko į Alžyrą 8 val. 45 min. vietos laiku per Alžyro ir Libijos sieną“, – ministerijos pranešimą citavo naujienų agentūra APS.

Alžyro URM nepateikė jokios informacijos apie kitų buvusio Libijos lyderio vaikų buvimo vietą. Daugeliui rūpi, kur yra iškiliausias M.Kadhafi sūnus Saif al Islamas, kurį sukilėliai tvirtino neva sučiupę kartu su Mohammedu anksčiau šį mėnesį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius