-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Amerikiečiai ryžosi sausumos operacijai – į Iraką bus išsiųsta įžymioji divizija

JAV netrukus Irake ir Sirijoje pradės sausumos pajėgų operaciją prieš teroristinės grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojus. Šią žinią Pentagono vadovas Ashtonas Carteris atskleidė straipsnyje, kurį publikavo leidinys „Politico“.
101-osios oro desanto divizijos kariai
101-osios oro desanto divizijos kariai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak A.Carterio, netrukus į Iraką bus permesta įžymioji 101-oji oro desanto divizija, vienas iš garsiausių JAV kariuomenės padalinių. Antrojo pasaulinio karo metais ši divizija kovėsi Prancūzijoje, dalyvavo sąjungininkų pajėgų išsilaipinimo Normandijoje operacijoje ir Ardėnų kautynėse. 101-oji oro desanto divizija taip pat kovėsi Vietnamo kare, dalyvavo pastarųjų dešimtmečių mūšiuose Afganistane ir Irake. Šiuo metu divizija susideda iš maždaug 16 tūkst. karių.

„Žymiosios 101-osios divizijos kariai artimiausiu metu bus dislokuoti Irake ir prisijungs prie kovos prieš „Islamo valstybę“. Jie jaus visų amerikiečių paramą ir veiks pagal aiškų kampanijos, suduosiančios lemiamą smūgį šiai barbarų organizacijai, planą“, – pareiškė A.Carteris.

Jis taip pat užsiminė, kad planas jau apsvarstytas su aukščiausiais JAV karinių pajėgų vadovais, o taip pat per susitikimą Paryžiuje suderintas su Prancūzijos, Australijos, Vokietijos, Italijos, Nyderlandų ir Didžiosios Britanijos atstovais.

Vis dėlto A.Carteris pabrėžė, kad amerikiečiai neketina visiškai perimti Irako kariuomenės funkcijų kovoje prieš islamistus. „Tik vietinės pajėgos gali suduoti galutinį smūgį „Islamo valstybei“, atsiimti teritoriją, užtikrinti jos kontrolę ir užkariauti išlaisvintų rajonų gyventojų pasitikėjimą“, – pareiškė Pentagono vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius