Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikiečių reportaže apie protestus Rusijoje – vaizdai iš Graikijos

Amerikiečių televizija „Fox News“ protestus Rusijoje atspindėjo vaizdais iš riaušių Graikijoje, kur įvykiai klostėsi kur kas emocingiau nei Maskvoje.
Rekordinis opozicijos mitingas Maskvoje
Rekordinis opozicijos mitingas Maskvoje / „Scanpix“ nuotr.

Internetinio tinklalapio Pravda.ru žurnalistas Antonas Kulikovas, komentuodamas šį faktą, sakė: „Egzistuoja bendras įsitikinimas, kad amerikiečių geografijos žinios gan skurdžios. Visai neseniai šį įsitikinimą pagrindė dar vienas įrodymas – JAV televizijos kanalo „Fox News“ parodytas reportažas apie „revoliuciją Maskvoje“. Filmuotoje medžiagoje buvo matyti revoliucijoms įprasti vaizdai – pasipiktinę protestuotojai, ginkluoti policijos pareigūnai, ašarinės dujos ir Molotovo kokteiliai. Minėtos televizijos prodiuseriai tikriausiai vylėsi, kad žiūrovai nesupras, kur iš tiesų buvo filmuoti šie vaizdai.

Vakarų žiniasklaida į įvykius Rusijos sostinėje, be abejo, nekreipti dėmesio negalėjo. Žinoma, lengva suprasti: „Arabų pavasaris“ Rusijoje, Tahriro aikštė Maskvoje ir pan. Užsienio žurnalistai buvo linkę nekreipti dėmesio į tai, kad įvykiai Maskvoje ir Sankt Peterburge nė iš tolo neprilygo masiniams protestams Egipte ir kitose arabų šalyse. Panašu, kad daug svarbiau Vakarų žiniasklaidai buvo savo žiūrovams nupiešti paveikslą, nesvarbu, koks paveikslas tai būtų. Tinka bet kas.

„Fox News“ padarė neįmanomą dalyką. Vieno iš lyderiaujančių JAV televizijos kanalų prodiuseriams reportažas apie „Maskvos riaušes“ pasirodė pernelyg nuobodus ir įprastas. Jie norėjo daugiau veiksmo, o jo reportažuose iš Maskvos labai trūko.

Produseriams nereikėjo ilgai ieškoti ko nors jaudinančio. Reportaže apie po rinkimų Maskvoje kilusias riaušes buvo įpinta filmuota medžiaga iš protestuotojų ir policininkų susidūrimų Graikijos sostinėje, Atėnuose. Šioje šalyje užfiksuoti vaizdai tiko prodiuseriams: ugnyje paskendusios gatvės, į policijos pareigūnus Molotovo koktelius mėtantys protestuotojai ir pan. Rodant šiuos vaizdus buvo kalbama apie tai, kaip tūkstančiai rusų išėjo į gatves protestuoti prieš šalies premjerą Vladimirą Putiną. Taigi, pasak „Fox News“, ištarti „ne“ V.Putinui rusai nuvyko į Graikiją“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius