Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Amerikietis 20 metų kalėjime praleido dėl teismo klaidos

Amerikietis, kuris per klaidą buvo nuteistas už žmogžudystę bei išprievartavimą ir kalėjime praleido daugiau nei 20 metų, išeis į laisvę.
Kalėjimas
Kalėjimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kalėjimas

Trečiadienį Kenethui Irelandui, kuriam dabar yra 39 metai, oficialiai buvo panaikinti kaltinimai. „Aš puikiai jaučiuosi, tai nuostabu. Aš nuėjau ilgą kelią ir dabar galiu laisvai atsikvėpti“, – pasakojo vyras, kalėjime praleidęs daugiau nei 20 metų.

K.Irelandas niekada neprisipažino esąs kaltas dėl šių nusikaltimų. Aukos dukterys dalyvavo teismo posėdyje, tačiau niekaip nekomentavo netikėto bylos posūkio.

30-metė keturių vaikų motina Barbara Pelkey buvo rasta negyva 1986 metais fabrike, kuriame dirbo. K.Irelando kaltę teismas įrodė praėjus trejiems metams ir nuteisė 50 metų kalėjimo.

Tačiau dabar, pasitelkus naujas technologijas, atliktas pakartotinis tyrimas parodė, jog vyriškis negalėjo būti B.Pelkey žudikas.

K.Irelandas gali tikėtis solidžios kompensacijos. 2007 metais kitas amerikietis Jamesas Tillmanas, 18 metų praleidęs kalėjime už žmogžudystę, kurios neįvykdė, gavo 5 milijonų JAV dolerių kompensaciją. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius