Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24 /21:50

Amerikos universitete Afganistane – sprogimas ir šūviai: yra žuvusių ir sužeistų

Trečiadienį Amerikos universitete Afganistane nugriaudėjo sprogimas. Taip pat pranešama apie šūvius.
Išpuolis Kabule
Išpuolis Kabule / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • Amerikos universitete Afganistane įvykdytas išpuolis;
  • Mažiausiai vienas žmogus žuvo, dar 25 sužeisti;
  • Į pastatą kovotojai pateko detonavę automobilį;
  • Liudininkai pasakoja apie šūvius ir didžiulį sprogimą.

21.50 val. Kovotojai detonavo automobilį ir pateko į Amerikos universitetą Kabule, taip įkalindami šimtus studentų ir universiteto personalą viduje keletui valandų, kol specialiosios pajėgos perėmė kontrolę. Per incidentą mažiausiai vienas žmogus žuvo, dar 25 sužeisti. Tokius duomenis pateikė šalies Sveikatos apsaugos ministerija.

20.44 val. Situacija Kabule vis dar nesuvaldyta. Anot šalies Vidaus reikalų ministerijos, užpuolikas į teritoriją pateko detonavęs automobilį.

19.14 val. Pasirodė pranešimų, kad per ataką Kabule sužeisti penki žmonės.

Skelbiama, kad universitetas yra įsikūręs Kabulo mieste.

„CBS News“ praneša, kad keletas amerikiečių profesorių šiuo metu yra pastate. Galimai viduje yra ir šimtai studentų. Nemažai jų paspruko per avarinius išėjimus.

Liudininkai pasakojo girdėję šūvius, o tuomet esą pasigirdo sprogimas. Anot liudininkų, buvo susprogdinti vartai, tuomet užpuolikai ir pateko į vidų.

„Associated Press“ fotografas Massoudas Hossaini socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė, kad jis viduje įstrigęs su kitais žmonėmis.

„Esu įstrigęs vienoje auditorijoje kartu su kitais studentais. Kažkur visa arti girdėjau sprogimus ir šūvius“, – telefonu AFP naujienų agentūrai sakė vienas studentas.

Kitas studentas Ahmadas Mukhtaras BBC pasakojo buvęs per 100 metrų nuo universiteto pagrindinio įėjimo, kai išgirdo keletą šūvių ir didžiulį sprogimą: "Sprogimas buvo toks didžiulis, kad akimirksniu nušvietė visą aplinkui esančią teritoriją". Tuomet, anot jo, pasigirdo daugiau šūvių viduje. Jis taip pat sakė girdėjęs šaukiančius studentų.

Aukštas policijos pareigūnas pranešė, kad į vietą išsiųsti pareigūnai, reaguojant į „kompleksinį išpuolį Amerikos universitete, Kabule“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius