Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Mockui laimėjus rinkimus Lietuvos ir Kolumbijos santykiai taptų glaudesni

Europarlamentarė Laima Andrikienė, šiuo metu išvykusi į Kolumbiją stebėti prezidento rinkimų, sako, jog juose nugalėjus lietuvių kilmės kandidatui Antanui Mockui, Lietuvos ir Kolumbijos santykiai taptų glaudesni.
Kolumbijos policininkas stovi prie kartoninio Antano Mockaus.
Kolumbijos policininkas stovi prie kartoninio Antano Mockaus. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Neabejoju, kad jei A.Mockui pavyks laimėti prezidento rinkimus, netruksime sulaukti Kolumbijos prezidento vizito į Lietuvą. Neabejoju ir tuo, kad tuomet Lietuvos ir Kolumbijos santykiai taptų glaudesni. Nors ir tolima šalis toji Kolumbija, tačiau geresni santykiai yra ne tik reikalingi, bet būtų ir abipusiai naudingi“, – interviu „Kauno dienai“ sakė Europos Parlamento narė.

Pasak L.Adrikienės, Lietuva ir Kolumbija galėtų bendradarbiauti prekybos, taip pat kovos su neteisėtu narkotinių medžiagų gabenimu srityse.

L.Andrikienė sako, kad Kolumbijos rinkėjams A.Mockaus lietuviška kilmė – ne paslaptis.

„A.Mockus rinkimuose dalyvauja nieko apie save neslėpdamas: nei savo kilmės, nei lietuviškų šaknų, nei savo pažiūrų, nei ligų. Lituano Antanas Mockus – šį žodžių derinį apie kandidatą į prezidentus galima rasti beveik kiekviename straipsnyje apie prezidento rinkimų kampaniją ir joje besirungiančius kandidatus“, – interviu sako L.Andrikienė.

Per sekmadienį vyksiančius Kolumbijos prezidento rinkimus A.Mockus susigrums su buvusiu šalies gynybos ministru Juanu Manueliu Santosu.

Apklausos rodo, kad politikos autsaideriu laikytas A.Mockus, kurį kovą palaikė tik 3 proc., per rinkimus gali sulaukti daugiau nei 30 proc. respondentų balsų.

Jeigu iškovotų pergalę, lietuvių imigrantų sūnus A.Mockus būtų pirmasis pasaulyje šalies prezidentu tapęs žaliųjų atstovas.

Jeigu nei vienas kandidatas neįgis pakankamos daugumos, birželio 20 dieną įvyks antrasis prezidento rinkimų ratas.

58 metų A.Mockus nėra politikos naujokas – jis dvi kadencijas ėjo Kolumbijos sostinės Bogotos mero pareigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius