Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Analitikas: „Gatvės maištai nusiris per Artimuosius Rytus iki Pakistano“

Indijos politinių tyrimų centro profesorius ir Indijos Vyriausybės patarėjas Brahma Chellanay, vertindamas įvykius Egipte, pareiškė, kad tai „labai rimta arabų pasaulio ir Jungtinių Valstijų krizė“.
Protestuotojai Tahriro aikštėje
Protestuotojai Tahriro aikštėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai gatvės maištas, kurio metu jauni žmonės išreiškia savo neapykantą dvarams, kuriuose slepiasi juos valdantys tironai. Gatvė nusiteikusi antiamerikietiškai, o dvarai naudojasi JAV parama“, – sakė jis leidiniui „El Pais“.

Tiesa, specialistas pabrėžė, kad kalbama ne apie musulmonų sukilimą prieš Vakarus. „Arabų pasaulis išgyvena politinį pakilimą, kurio pagrindas – pasipiktinimas korumpuota valdžia ir praraja tarp valdančiųjų bei jaunimo, neturinčio ateities“, – sakė B.Chellanay.

B.Chellanay įsitikinęs, kad toks žmonių maištas išplis Šiaurės Afrikoje, Artimuosiuose Rytuose ir pasieks Pakistaną. „Per 10 metų pasikeis despotiškų režimų veidas. Daugelio iš jų, Saudo Arabijos monarchijos – taip pat, nebeliks“, – pareiškė ekspertas.

Jis teigė, kad Persijos įlankos monarchijos turi labai mažai galimybių išlikti, nes jos jau ir dabar yra draskomos iš vidaus daugybės etninio ir socialinio pobūdžio konfliktų.

„Liaudis mano, kad korumpuotais despotiškais diktatoriais tampama, nes juos palaiko JAV“, –sakė ekspertas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius