-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Andersas Behringas Breivikas grįžo į Utojos salą pademonstruoti kaip žudė

Andersas Behringas Breivikas, kuris praėjusį mėnesį įvykdė didžiausias žudynes Norvegijos teritorijoje nuo pat Antrojo pasaulinio karo laikų, grįžo į Utojos salą pademonstruoti tyrėjams, kaip vykdė savo siaubingą nusikaltimą, sekmadienį pranešė policija.
Utojos sala
Utojos sala / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

32 metų dešiniųjų ekstremistas, kuris liepos 22 dieną susprogdino bombą prie vyriausybės pastatų Osle, o paskui netoliese esančioje Utojos saloje šaudė į jaunimo stovyklos dalyvius, iš viso nužudė 77 žmones.

Policija dėl įvykių Utojoje jį tardė šeštadienį, sakoma Oslo policijos pareiškime, kuriame daugiau jokių detalių nepateikiama.

Tuo tarpu dienraštis „Verdens Gang“ publikavo iš tolo darytas itin saugomo ir surakinto A.B.Breiviko nuotraukas. Jose matyti, kad kaltinamasis, apie kurio juosmenį apsukta virvė, vedžioja policininkus po salą.

Vos prieš maždaug tris savaites Utojoje vyko valdančiosios Darbo partijos jaunimo sparno vasaros stovykla, į kurią atvykęs A.B.Breivikas pradėjo šaudyti ir nušovė 69 žmones, daugiausia – paauglius.

Kaip rašo „Verdens Gang“, A.B.Breivikas į salą buvo atvežtas šeštadienį netrukus po 14 val. vietos (15 val. Lietuvos) laiku. Virš salos tuo metu skraidė policijos sraigtasparniai.

Laikraštis pranešė, kad policija nufilmavo nusikaltimo rekonstrukciją ir apklausą, ir panaudos šią medžiagą kaip įrodymus.

Be to, straipsnyje cituojamas kaltinamojo advokatas Geiras Lippestadas, sakęs, kad jo klientas detaliai atsimena kiekvieną paleistą šūvį ir kiekvieną nužudytą žmogų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius