Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Angela Merkel atrėžė Donaldui Trumpui: jo pozicija yra žinoma

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pareiškė, kad „mūsų, europiečių, likimas yra mūsų rankose“, JAV išrinktajam prezidentui Donaldui Trumpui sukritikavus Europos Sąjungą ir pasveikinus Didžiosios Britanijos sprendimą pasitraukti iš Bendrijos.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Merkel žurnalistams taip pat sakė sieksianti, kad likusios 27 ES valstybės stiprintų savo ekonomikas ir būtų pasirengusios atremti ateities iššūkius, tarp kurių yra ir kova su terorizmu.

Šis Vokietijos lyderės pareiškimas nuskambėjo JAV išrinktajam vadovui pavadinus NATO „atgyvenusia“ ir sukritikavus istorinę JAV ir ES sutartį su Iranu, kuri esą kelia pavojų saugumui.

„Manau, kad ji padarė vieną katastrofišką klaidą – kalbu apie visų tų nelegalų (nelegalių migrantų) priėmimą, suprantate, priėmimą visų tų žmonių, iš kur jie bebūtų. O niekas net ir nežino, iš kur jie“, – pareiškė D.Trumpas, tačiau pridūrė, kad „labai gerbia“ kanclerę.

A.Merkel atsikirto, kad D.Trumpas per klaidą sudėjo dvi atskiras problemas į vieną.

„Aš norėčiau aiškiai atskirti (terorizmą) nuo pabėgėlių atsiradimo dėl Sirijos pilietinio karo. Sirijos pilietinis karas vyksta gerokai ilgiau, dauguma sirų paliko savo namus dėl pilietinio karo, dėl kovos su Assadu arba Assado priespaudos“, – pareiškė kanclerė, kalbėdama apie Sirijos prezidentą Basharą al Assadą.

„Be to, dar yra islamistinis terorizmas, kuris liečia mus visus, tačiau iš esmės pilietinis karas Sirijoje kilo pirmiau“, – nurodė A.Merkel, namuose taip pat kritikuojama dėl 890 tūkst. prieglobsčio prašytojų, kurie atvyko į Vokietiją per 2015 metus.

A.Merkel nesureikšmino naujausio D.Trumpo pasisakymo ir pridūrė, kad jo pozicija „yra žinoma“.

„Kai jis pradės eiti pareigas, o dabar taip nėra, mes dirbsime su nauja Amerikos vyriausybe ir pažiūrėsime, dėl ko galime susitarti“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius