-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Angela Merkel perspėja dėl nacionalizmo sugrįžimo

Vokietijos kanclerė Angela Merkel ketvirtadienį paragino Europos lyderius saugoti išorines Europos Sąjungos sienas, siekiant išvengi „nacionalizmo sugrįžimo“ pavojaus. Sienų apsauga yra „išbandymas Europos ateičiai“ nuo „Viduržemio jūros iki Šiaurės ašigalio“, A.Merkel sakė spaudos konferencijoje Romoje, kurioje taip pat dalyvavo Italijos premjeras Matteo Renzi.
Akimirkos iš Angelos Merkel gyvenimo
Akimirkos iš Angelos Merkel gyvenimo / „Scanpix“/AP nuotr.

Pasak jos, „judėjimo laisvė“ Europoje yra pastatyta ant kortos, žemynui siekiant įveikti didžiausią migrantų krizę po Antrojo pasaulinio karo ir ant plauko pakibus laisvojo judėjimo Šengeno zonai.

M.Renzi, kuris baiminasi dėl naujo migrantų antplūdžio į Italiją, pabrėžė būtinybę sukurti „strategiją Afrikoje“ po to, kai buvo uždarytas Balkanų migrantų kelias ir sudaryta sutartis su Turkija, siekiant atbaidyti migrantus nuo pavojingų kelionių per Egėjo jūrą.

„Mes nesutariame dėl finansavimo formos“ naujai migrantų sutarčiai, kurią siūlo Italija, pareiškė M.Renzi ir pridūrė, kad Vokietija pasisako prieš euro zonos obligacijų panaudojimą Afrikos šalims, iš kurių daugybė žmonių keliauja į Europą, finansuoti.

„Svarbu yra investuoti į Afriką“, – sakė M.Renzi, kalbėdamas apie būtinybę sumažinti jos šalių skurdą, dėl kurio daugybė migrantų palieka savo namus.

„Italija pasisako už ilgalaikę strategiją ir Europos Sąjunga turi tam vadovauti“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius