Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel tvirtina, kad Europa negali atsitverti nuo migrantų

Vokietijos kanclerė Angela Merkel trečiadienį sakydama kalbą Europos Parlamente pareiškė, kad Europa negali atsiriboti nuo išorinio pasaulio, bandydama sulaikyti į ją plūstančių migrantų antplūdį.
Angela Merkel
Angela Merkel / „Scanpix“/AP nuotr.

Europos Sąjungos šalys nesutaria dėl to, kaip susitvarkyti su šiais metais Bendriją užplūdusiais migrantais, o Vengrija stato užtvarą prie Serbijos sienos, kad sulaikytų atvykėlius.

A.Merkel: Iškilus pabėgėlių krizei mes neturime pasiduoti pagundai sugrįžti prie nacionalinių veiksmų. Atvirkščiai, dabar mums reikia daugiau Europos

„Mes turime pripažinti, kad net jeigu bandysime visiškai užsidaryti – net ir žmonių kančių prie mūsų sienų kaina – tai niekam nepadės“, – sakė A.Merkel europarlamentarams.

Pasak jos, žmonės vis tiek ras būdų, kaip patekti į Europą.

„Izoliavimasis ir atsitvėrimas interneto amžiuje yra iliuzija. Taip nebus išspręsta nė viena problema, o tik iškils papildomų ir rimtų problemų“, – kalbėjo Vokietijos vadovė.

A.Merkel taip pat sakė, kad Europai reikia bendradarbiauti norint įveikti savo kaimynystėje krizę, dėl kurios į ją plūsta pabėgėliai.

Vokietijai siekiant, kad kitos ES šalys pasidalintų su ja pabėgėlių našta, A.Merkel kalbėjo: „Iškilus pabėgėlių krizei mes neturime pasiduoti pagundai sugrįžti prie nacionalinių veiksmų. Atvirkščiai, dabar mums reikia daugiau Europos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius