Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Angela Merkel yra pašiepusi Vladimiro Putino mačo įvaizdį: rusai daugiau nieko ir neturi

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pastaruosius 14 metų yra laikoma viena geriausiai Rusijos vadovą Vladimirą Putiną suprantančių Vakarų politikų. Pastaruoju metu A.Merkel vis griežčiau kalba apie Rusiją dėl karo Ukrainoje, o „The New Yorker“ straipsnis atskleidžia, kad įtampa tarp jų – toli gražu ne nauja.
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas
Angela Merkel ir Vladimiras Putinas / reuters.com

Pasak George'o Packerio iš „The New Yorker“, kai A.Merkel ir V.Putinas bendrauja, jie dažnai kalbasi vokiškai – jis geriau supranta vokiečių nei ji – rusų. Kartais V.Putinas net pataiso savo vertėja duodamas suprasti, kad niekas nepraslįs pro jo ausis. „V.Putino mačizmas A.Merkel sukelia tarsi mokslinį gailestį“, – žurnalistas rašo straipsnyje apie Vokietijos kanclerę.

Per susitikimą dėl energetikos išteklių Sočyje 2007 metais V.Putinas į kambarį pasikvietė savo juodą labradorę Koni. A.Merkel sustingo – jai 1995 m. buvo įkandęs šuo, ir jai iki šiol nepavyksta atsikratyti šunų baimės. V.Putinas tuo tarpu sėdėjo atsilošęs ir mėgavosi akimirka: „Esu tikras, kad ji elgsis gerai“. A.Merkel rusiškai jam mestelėjo, kad „Jis tikriausiai nevalgo žurnalistų“.

„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Vladimiro Putino su šunimi Koni
„Scanpix“/ITAR-TASS nuotr./Vladimiras Putinas su šunimi Koni

Vėliau Vokietijos kanclerė ne pačiais maloniausiais žodžiais prisiminė šį incidentą. „Aš suprantu, kodėl ji turi taip elgtis – jis turi įrodyti, kad yra tikras vyras, – sakė ji žurnalistams. – Jis bijo savo paties silpnybių. Rusija neturi nieko – nei sėkmingos politikos, nei ekonomikos. Viskas, ką jie turi, ir yra tai“.

„The Business Insider“ pažymi, kad Kremlius ne kartą yra pasitelkęs gyvūnus norėdamas sumenkinti kitų valstybių lyderius. Kartą V.Putinas pasityčiojo iš tuometinio JAV prezidento George'o W.Busho šuns Barney. „Ir jūs tai vadinate šunimi“, – mestelėjo jis pamatęs škotų terjerą. Vėliau savo namuose priėmęs JAV vadovą V.Putinas pristatė ir savo skaliką: „Didesnis, stipresnis ir greitesnis nei Barney“.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ George’o W. Busho šuo Barney
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./ George’o W. Busho šuo Barney

Neseniai Rusijos vicepremjeras Dmitrijus Rogozinas „Twitter“ tinkle pasidalino nuotrauka, kurioje – JAV vadovas Barackas Obama su baltu pudeliu, o greta – V.Putino nuotrauka su leopardu. „Mūsų vertybės ir sąjungininkai skiriasi“, – parašė jis.

V.Putinas daug dėmesio skiria savo mačo įvaizdžiui. Rusijos prezidentas yra nufilmavęs mokomųjų džiu-džitsu vaizdo medžiagų, radęs progą demonstruoja treniruotą kūną, demonstratyviai puikuojasi medžiokle ir žvejyba. Netgi propagandiniuose renginiuose V.Putinas kuria iliuziją, kad jis – tvirtas vyrukas, valdantis tvirtą šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius