Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 14 /20:25

Ant seklumos užplaukęs keltas „Viking Line“ nukeltas nuo akmens ir bando tęsti kelionę Baltijos jūra

Postimes.ee praneša, kad Baltijos jūroje, netoli Alandų salų, ant seklumos užstrigo keleivinis „Viking Line“ keltas „Viking Amorella“. Juo iš Turku (Suomija) į Stokholmą (Švedija) plaukia apie 2000 keleivių.
Keltas „Viking Amorella“ užplaukė ant seklumos.
Keltas „Viking Amorella“ užplaukė ant seklumos. / „Twitter“ nuotr.

Kaip praneša „Viking Line“ savo tinklapyje, sustreikavo laivo elektros sistema. Todėl įgula negalėjo tinkamai valdyti didžiulio kelto. Teko laukti pagalbos ir dreifuoti. Taip laivas užplaukė ant seklumos.

VIDEO: „Viking Amorella“ užplaukė ant seklumos

Papildyta 16.54 val. „Situacija kelte rami, jokios panikos. Elektros tiekimą atkursime. Be to, į pagalbą jau plaukia kitas laivas, kuris nuvilks nuo seklumos“, – sakė kompanijos atstovė Krista Gronlund.

Ji praneša, kad keltas ant seklumos užplaukė prie Alandų salyno. Incidentas nutiko 12.40 val. Kontaktas su dugnu buvo švelnus, niekas nenukentėjo.

VIDEO: Kelto gelbėjimo operacija

Papildyta 17.00 val. Kompanija praneša, kad tikisi dar šį vakarą keltą nutempti į Långnäs uostą. Kol kas nepastebėta, kad iš kelto į jūrą tekėtų kokie nors skysčiai.

Papildyta 18.00 val. Yle.fi praneša, kad laivo gedimo priežastis – trumpas jungimas elektros sistemoje. Laivas nosimi atsitrenkė į povandeninį akmenį. Narai rado nedidelę skylę laivo priekyje, kurią šis akmuo pramušė.

Norėdama kompensuoti nepatogumus keleiviams, kompanija maitia juos nemokamai. tačiau prekyba alkoholiu saugumo sumetimais nutraukta.

Papildyta 20.25 val. Keleiviai apie situaciją informuojami kas 20 minučių. Buvo kilusi nedidelė panika, kai kurie iš jų užsivilko gelbėjimosi liemenes.

Keltą pavyko nukelti nuo akmens, jis bando judėti į Mariehamną (Alandų salyno sostinė) savo eiga. Uostą planuoja pasiekti apie 23 val. vietos laiku. Ten keleiviai praleis naktį. O sekmadienį į Turku plauks keltu „Viking Grace“ 14.25 val. Į Švediją bus plukdomi keltu „Rosella“ dar šeštadienio vakarą.

Apie keltą

Keltas „Viking Amorella“ pastatytas 1988 m. Jo ilgis – 170 m. Keltu gali plaukti 2480 keleivių ir 450 automobilių. Ekipažas – 150 žmonių.

Esate įvykio vietoje? Rašykite ikrauk@15min.lt

Nelaimės vieta žemėlapyje


Žiūrėti didesnį žemėlapio vaizdą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius