-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Antarktidoje sudužus Prancūzijos sraigtasparniui žuvo keturi prancūzai

Antarktidoje esant nepalankioms oro sąlygoms sudužus Prancūzijos sraigtasparniui, žuvo visi keturi juo skridę žmonės, šeštadienį patvirtino gelbėtojai iš Australijos ir Prancūzijos.
Sraigtasparnis
Sraigtasparnis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Prancūzai

Kitas sraigtasparnis iš Diumono d'Urvilio mokslinių tyrimų stoties Antarktidoje išskrido į nelaimės vietą, o jame buvęs gydytojas patvirtino prancūzų žūtį, sakoma Australijos jūrų saugumo valdybos pranešime.

Sraigtasparnis sudužo ketvirtadienio vakarą, o jo avariniai signalai užfiksuoti už maždaug 100 kilometrų nuo Diumono d'Urvilio stoties. Dėl tirštų debesų į paieškas nebuvo įmanoma pasiųsti sraigtasparnio, todėl virš numanomos nelaimės vietos skraidė JAV oro pajėgų lėktuvas C–17 ir vienas Australijos oro pajėgų lėktuvas.

Iš Australijos lėktuvo penktadienio vakarą buvo pastebėti, kaip manyta, trys lavonai. Gelbėtojai numetė išgyvenimo įrangos, tikėdamiesi, kad bent vienas žmogus liko gyvas.

Sraigtasparniu, kuris patyrė avariją, skrido keturi Prancūzijos piliečiai – pilotas, mechanikas ir du Prancūzijos valstybinio Poliarinių tyrimų instituto (IPEV) darbuotojai.

Institutas nurodė, kad žuvusiųjų kūnai jau parskraidinti į Diumono–d'Urvilio bazę, padedant Australijos atsiųstam transporto lėktuvui „Hercules C–130“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius