Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie leidimo seksualinių mažumų eitynėms sustabdymą skelbia ir užsienio žiniasklaida

Vilniaus apygardos administraciniam teismui (VAAT) sustabdžius leidimo seksualinių mažumų eitynėms „Už lygybę“ galiojimą, ši žinia sparčiai pasklido užsienyje ir sulaukė piktų komentarų.
Parado akimirka
Parado akimirka / „Scanpix“ nuotr.

„VAAT uždraudė eitynes „Už lygybę“, turėjusias būti ryškiausia renginio „Baltic Gay Pride“ dalimi“, – rašo seksualinių mažumų interneto svetainė Ukgaynews.org.uk.

Interneto svetainė cituoja Europos Parlamento Gėjų ir lesbiečių teisių grupės atstovų Ulrike Lanacek ir Michaelo Cashmano pranešimą spaudai, kuriame jie reiškia didelį pasipiktinimą eitynių draudimu.

„Lietuvos valdžia turėtų būti labai atsargi svarstydama generalinio prokuroro prašymą“, – teigiama U.Lanacek ir M.Cashmano pranešime spaudai. Jame taip pat primenama, kad Lietuva yra pasirašiusi Europos Sąjungos pagrindinių teisių chartiją bei Europos žmogaus teisių ir pagrindinių laisvių apsaugos konvenciją.

Esą todėl Lietuva turi teisinį įsipareigojimą apsaugoti piliečių susirinkimų teisę nori ji to ar ne. „Jei Lietuva uždraus eitynes, Europos Parlamentas reaguos greitai ir ryžtingai bei paskatins reaguoti Europos Komisiją“, – tvirtina U.Lancek ir M.Cashmanas.

Šią Ukgaynews.org.uk publikaciją apie rezonansinį įvykį Lietuvoje cituoja interneto svetainės Advocate.com, Yahoonews.com ir įvairios kitos užsienio interneto svetainės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius