Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apie oro balione įstrigusį berniuką pranešusiai amerikiečių šeimai gresia 42 tūkst. dolerių bauda

Kolorade gyvenantiems sutuoktiniams, kurie klaidingai pranešė apie savadarbiame oro balione įstrigusį ir atsitiktinai išskridusį berniuką, už šią pasaulio dėmesį prikausčiusią apgaulę gali tekti pakloti 42 tūkst. dolerių (apie 101 tūkst. litų), antradienį sakė jų advokatas.
Baliono skrydį kelias valandas stebėjo visa Amerika.
Baliono skrydį kelias valandas stebėjo visa Amerika. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak advokato Davido Lane'o, Richardui Heene'ui ir jo žmonai Mayumi, kurie pranešė gelbėtojams, jog jų sūnus Falconas netyčia išskrido savadarbiu oro balionu, nurodyta apmokėti visas gelbėjimo operacijos ore ir sausumoje išlaidas.

Spalio 15 dieną įvykęs incidentas tapo viena iš labiausiai įsimintinų apgavysčių per JAV istoriją. Milijonai televizijos žiūrovų visame pasaulyje stebėjo tiesiogines transliacijas, kaip gelbėtojai vaikosi „pasprukusį balioną“, kuriame, kaip manyta, buvo įstrigęs šešiametis.

Pareigūnai vėliau paskelbė, kad tas pranešimas tebuvo apgaulingas triukas, kurio Heene'ai griebėsi siekdami patekti į televizijos realybės šou.

48 metų R.Heene'as ir 45 metų M.Heene, kurie pripažino dalį įvairių kaltinimų, Kolorado teismo nutartį tikriausiai išgirs trečiadienį.

R.Heene'as pripažino kaltę dėl mėginimo paveikti valstybės tarnautoją, o Mayumi, kuri yra Japonijos pilietė, pripažino savo kaltę dėl pareigūnams pateikto klaidingo pranešimo.

Už tokius nusižengimus gali būti skirtas įkalinimas, tačiau sutuoktiniai tikisi, kad jiems bus skirtas bandomasis laikotarpis.

D.Lane'as naujienų agentūrai AFP patvirtino elektroniniu paštu gavęs Larimerio apygardos prokuratūros pranešimą, kuriame nurodoma, jog sutuoktiniams teks apmokėti gelbėjimo operacijos išlaidas. Tačiau advokatas nurodė, kad Heene'ai tiek pinigų neturi. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius