Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: britai laisvą prekybą mielai iškeistų į mažesnį užsieniečių skaičių

„Survation“ apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti antradienį, parodė, kad Jungtinės Karalystės gyventojams kur kas svarbesnė imigracijos kontrolė nei tolesnė prieiga prie ES bendrosios rinkos. Tad, regis, premjerė Theresa May, kuri užkulisiuose jau kalbasi dėl naujų dvišalių laisvosios prekybos sutarčių, yra pasirinkusi piliečiams tinkančią strategiją, rašo „Bloomberg“.
Theresa May
Theresa May / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Daugiau nei pusė apklausos dalyvių minėjo „užsieniečių antplūdį“ kaip didesnę problemą šaliai nei galimybę netekti ES laisvosios prekybos privalumų.

58 proc. respondentų teigė sutinkantys su tuo, kaip Th.May derasi dėl skyrybų su Bendrija. Strategijai, pagal kurią didesnis dėmesys skiriamas imigracijos suvaldymui, prieštaravo tik ketvirtadalis apklaustųjų.

Londono Sičio finansų centre nerimaujama dėl privilegijų, kurios bus netektos, bet paprasti britai labiau baiminamasi dėl augančio migrantų iš kitų ES šalių skaičiaus – esą jie užima darbo vietas ir „numuša“ atlyginimus.

O Th.May apdairiai klausosi ne bankininkų, o eilinių piliečių – juk nuo jos veiksmų priklauso visos valdančiosios Konservatorių partijos populiarumas.

Britų, regis, negąsdina ir tai, kad svaras sterlingų nuo birželio 23-osios, kai referendume buvo balsuota už „Brexit“, prarado 18 proc. buvusios vertės. Apklausa parodė, kad šalyje ir toliau daugiau žmonių, patenkintų dėl apsisprendimo palikti ES.

Jei būtų surengtas dar vienas referendumas, 47 proc. respondentų teigė, kad balsuotų už išstojimą iš Bendrijos, o 46 proc. – jog pasisakytų už pasilikimą ES. 7 proc. tvirtino, kad nėra apsisprendę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius