Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apklausa: Prancūzijos prezidento Hollande'o populiarumas truputį padidėjo

Prancūzijos prezidento Francois Hollande'o populiarumas gegužę truputį padidėjo po rekordinio nuosmukio ankstesnį mėnesį, rodo sekmadienį paskelbti apklausos rezultatai, kurie yra retas pozityvus ženklas po pirmųjų valdymo metų, kai šalyje smarkiai didėjo nedarbas.
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as
Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as / „Scanpix“ nuotr.

Pritarimas F.Hollande'o darbui gegužę padidėjo 4-iais proc. iki 29 proc.; prezidentą palankiau vertina jo Socialistų partijos rinkėjai, pensininkai, darbininkai ir moterys, parodė IFOP apklausa, kurios rezultatus paskelbė savaitraštis JDD.

Socialistų lyderis, kuris prezidento postą užėmė pernai gegužę, įvykdė dvi svarbias reformas: sušvelnino darbo įstatymus ir leido tuoktis tos pačios lyties asmenų poroms. Be to, prezidentas įsakė pradėti karinę operaciją Malyje, kad prancūzų kariai padėtų išstumti islamistų kovotojus.

Tačiau jo populiarumui kenkė 10 proc. viršijęs nedarbas, sustojęs augimas ir spaudimas mažinti biudžeto deficitą, o jo įstatymas dėl gėjų santuokų legalizavimo papiktino didelę prancūzų visuomenės dalį ir išprovokavo didžiulius gatvių protestus.

F.Hollande'o populiarumas yra mažesnis už beveik visų ankstesnių Prancūzijos prezidentų tuo pačiu kadencijos periodu. Jo politiką vis prasčiau vertina verslo lyderiai, parduotuvių savininkai ir dešiniųjų rinkėjai; vertinimas išlieka negatyvus ir tarp kraštutinių kairiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius