-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar JAV pateiks įtikinamų įrodymų, kad Osama bin Ladenas iš tiesų nukautas?

Nors JAV paskelbė, kad ieškomiausias teroristas pasaulyje Osama bin Ladenas yra nužudytas, visame pasaulyje vis dar daugybė abejojančių, ar iš tiesų yra taip. Specialistai neabejoja, kad amerikiečiai pateiks įtikinamų įrodymų apie O.bin Ladeno mirtį.
Osama bin Ladenas
Osama bin Ladenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šaltiniai JAV prezidento Baracko Obamos administracijoje pareiškė, kad O.bin Ladeno mirtį patvirtino ir atlikti DNR tyrimai. Tačiau iki šiol nepaskelbtos nuotraukos, kuriose būtų matyti nužudytas „teroristas nr.1.“ „Sky News“ skelbia, kad Saudo Arabija prašė atiduoti O.bin Ladeno kūną, kad galėtų jį palaidoti, tačiau tam buvo atsakyta.

Gandus, kad O.bin Ladenas galbūt ir nebuvo nužudytas, pakurstė ir tai, kad JAV kariai teroristo kūną palaidojo jūroje. Nors oficialiai skelbiama, jog taip norėta, kad O.bin Ladeno kapas netaptų kulto vieta, musulmonų pasaulyje tai sukėlė didžiulį nepasitenkinimą. Mat pagal islamo papročius žmogus gali būti palaidotas jūroje tik tuo atveju, jeigu mirė ten, arba kyla pavojus, jog bus iškastas, jeigu bus palaidotas žemėje.

Sumaišties sukėlė ir faktas, jog paskelbta mirusio O.bin Ladeno nuotrauka yra klastotė.

Tačiau buvęs britų ambasadorius Jungtinėse Valstijose Christopheris Meyeris „Sky News“ sakė, kad įrodymai griečiausiai bus pateikti. „Aš nemanau, kad JAV prezidentas paskelbtų pasauliui apie tai, kad O.bin Ladenas miręs, neturėdamas tam įrodymų. Manau, kad mes gausime įrodymų – DNR ar nuotraukų, kad įsitikintume, jog kalnuose nebesislepia O.bin Ladeno vaiduoklis“, – sakė jis.

Jau ir anksčiau netrūkdavo pareiškimų apie tai, kad O.bin Ladenas mirė, tačiau vėliau tai buvo paneigiama. Nuo rugsėjo 11-osios teroro išpuolių O.bin Ladenas paskelbė apie 40 video pareiškimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius