Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arabų Lyga piktinasi per lengva bausme palestinietį nušovusiam žydų kariui

Arabų Lyga trečiadienį pasmerkė Izraelio teismo skirtą pusantrų metų kalėjimo bausmę kariui, nušovusiam sužeistą išpuolio dalyvį palestinietį ir pažymi, jog taip buvo išreikštas „rasizmas“.
Arabų lygos astovai nusprendė, kad atėjo laikas skelbti sankcijas Sirijai.
Arabų lygos atstovai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Karo teismas antradienį nuteisė seržantą Elorą Azaria, kuris buvo pripažintas kaltu dėl palestiniečio Abdul Fataho al Sharifo nužudymo praėjusių metų kovą okupuotame Vakarų Kranto mieste Hebrone. Jis dar buvo pažemintas į kareivius.

„Izraelio karo teismas atspindi tokį lygį, kad nekreipiama dėmesio į pralietą palestiniečio kraują, taip pat rasizmo okupacinėse įstaigose mastą“, – sakoma 22 valstybių organizacijos pareiškime.

Šaudymo Vakarų Kranto mieste Hebrone vaizdą įrašė žmogaus teisių grupė ir išplatino internete.

Jame matyti, kaip 21-erių A.F.al Sharifas guli ant žemės, atokiau nuo kito nušauto palestiniečio – jei abu prieš tai peiliais puolė žydų karius ir vieną sužeidė, nurodė kariškiai.

Akivaizdžiai neišprovokuotas E.Azaria kiek vėliau šauna A.F.Sharifui į galvą.

Šis incidentas, įvykęs po 2015-ųjų spalį buvusios virtinės palestiniečių išpuolių peiliais, šaunamaisiais ginklais bei automobiliais, Izraelyje buvo vertinamas prieštaringai.

Kai kurie dešiniojo sparno žydai gynė šį karį, turintį Prancūzijos ir Izraelio pilietybę, tačiau karo pareigūnai nurodė, kad tokio teismo proceso reikėjo karinės sistemos garbei apginti.

Verdiktas E.Azariai laikomas armijos aukščiausio rango vadų, siekiančių išsaugoti etikos kodeksą, pergale. Tuo tarpu šalies premjeras Benjaminas Netanyahu ir kiti žymūs griežto kurso politikai sakė, kad kariui reikėjo suteikti malonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius