Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arabų televizijos skelbia apie atakos metu žuvusius „Islamo valstybės“ lyderius

Irako Al Kaimo rajone, netoli nuo Sirijos, tarptautinės koalicijos pajėgos sudavė penkis smūgius iš oro. Šių smūgių metu buvo sunaikintas beveik visas „Islamo valstybės“ vadovybės elitas, skelbia newsru.com.
Buvęs "Islamo valstybės" lyderis Abu Bakr al Baghdadi
Buvęs "Islamo valstybės" lyderis Abu Bakr al Baghdadi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tarp septyniolikos žuvusių kovotojų buvo Abu Muslimas Turkmanis, Abu Muslimas Čečenis, Abu Ubaida al-Azaui ir Tammeras Muhammadas. Televizijos kanalas „Al Arabiya“ skelbia, kad tarp užmuštųjų gali būti ir teroristinės organizacijos lyderis Abu Bakras al-Baghdadis, kuris tuo metu buvo atakuotame regione.

Tiesa, kol kas žinios apie 44 metų teroristų lyderio žūtį nėra patvirtintos. Abu Bakras al-Baghdadis iškilo pilietinio karo Sirijoje metu. Ilgą laiką jis buvo vienas iš „Al Qaeda“ vadų, tačiau vėliau atsiskyrė ir sukūrė savo grupuotę, kuri nuo 2014 metų siautėja Sirijos ir Irako teritorijose.

„Islamo valstybė“ pasižymi ypatingiai žiauriu elgesiu su užimtų teritorijų gyventojais bei įkaitais. Viešai ne kartą platino egzekucijų vaizdo įrašus bei grasino Vakarų pasauliui sunaikinimu.

2014 metų rugsėjį NATO susitikime Velse buvo priimtas bendras sprendimas formuoti tarptautinę koaliciją, besikaunančią su „Islamo valstybės“ grėsme. Joje šiuo metu beveik penkios dešimtys valstybių, tarp kurių ir Egiptas, Jordanija, Kataras ir kitos šio regiono šalys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius