Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinoje paslaptingas „ugnies kamuolys“ iš dangaus užmušė žmogų, devynis sužeidė, sugriovė du pastatus ir sunaikino kelis automobilius

Sprogimas, kurį, kaip spėjama, sukėlė iš dangaus nukritęs „ugnies kamuolys“, pirmadienį nugriaudėjo Argentinoje, Buenos Airių apylinkėse. Per neįprastą incidentą žuvo viena moteris, o dar devyni žmonės buvo sužaloti, praneša naujienų agentūra „Associated Press“.
Sprogimo vieta
Sprogimo vieta / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paslaptingas sprogimas taip pat sugriovė du gyvenamuosius namus ir sunaikino kelis automobilius. Incidento priežastims ištirti sudaryta speciali komisija.

Įvykio liudininkai tvirtina, kad prieš pat sprogimą matė, kaip žemės link iš dangaus skrenda kažkoks ugnies kamuolys. Kaip pareiškė vietos valdžios atstovai, ekspertai tiria visas įmanomas sprogimo versijas – nuo buitinių, iki kosminių.

Ekspertai taip pat neatmeta galimybės, kad sprogimą galėjo sukelti amerikiečių palydovo UARS nuolauža. Praėjusį šeštadienį šis palydovas įskriejo į Žemės atmosferą ir, oficialiais duomenimis, nukrito į Ramųjį vandenyną prie vakarinės JAV pakrantės.

NASA pareiškė, kad palydovas į Žemę nukrito toli nuo Pietų Amerikos, todėl mažai tikėtina, jog jo nuolaužos pateko į šį žemyną.

Anksčiau NASA specialistai perspėjo, kad palydovas atmosferoje nesudegs visiškai, ir maždaug 26 jo nuolaužos, kurių bendra masė – apie pusė tonos, turėtų pasiekti Žemės paviršių. Didžiausia nuolauža turėjo tapti dalis aparato karkaso, sverianti apie 150 kilogramų.

Apie tai, kad palydovo nuolaužos nukrito vienoje ar kitoje planetos vietoje, jau pranešė įvairių šalių žiniasklaida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius