-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinos futbolininkas Diego Maradona aplankė Venesuelos prezidento Hugo Chavezo kapą

Argentinos futbolo ikona Diego Maradona penktadienį aplankė savo velionio draugo Hugo Chavezo kapą ir paragino Venesuelos žmones išrinkti šio kairiųjų pažiūrų lyderio pasirinktą įpėdinį per šį savaitgalį vyksiančius prezidento rinkimus.
Diego Maradona (dešinėje) su Nicolasu Maduro prie Hugo Chavezo kapo
Diego Maradona (dešinėje) su Nicolasu Maduro prie Hugo Chavezo kapo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Maradona, vilkėjęs baltus marškinius ir įsisegęs auskarus su deimantais abiejose ausyse, paragino Venesuelos žmones sekmadienį balsuoti už prezidento pareigas einantį Nicolasą Maduro, kuris veikiausiai tęstų velionio socialisto lyderio politiką.

„Tęskite kovą“, – D.Maradona sakė per valstybinę televiziją, aplankęs marmurinį H.Chavezo kapą senose kareivinėse kalvotame Karakaso rajone.

„Jo fiziškai nebėra su mumis, tačiau mes tęsime su Nicolasu. Tęsime jo palikimą – neleisti niekam savęs trypti, – pareiškė futbolininkas. – Balsuodami sekmadienį žmonės privalo patvirtinti Chavezo idėjas per Nicolasą.“

1986 metų Pasaulio futbolo čempionato nugalėtojas prie kareivinių dalijo autografus žmonėms ir prisidėjo prie minios, skanduojančios „Chavezas gyvas! Kova tęsiasi!“

D.Maradona ketvirtadienio vakarą dalyvavo paskutiniame N.Maduro rinkimų kampanijos mitinge. Jis pasirašinėjo ant futbolo kamuolių ir spardė juos miniai. Dėvėdamas raudonus marškinėlius su savo numeriu – 10 – jis pabučiavo N.Maduro į skruostą.

N.Maduro per rinkimus, kurie vyks praėjus mėnesiui po H.Chavezo mirties nuo vėžio, susigrums su opozicijos lyderiu Henrique Caprilesu.

„Kalbėtis su Diego buvo labai jaudinama, nes vadas Chavezas jį irgi labai mylėjo“, – N.Maduro sakė po to, kai jiedu aplankė lyderio kapą ir nuotraukų parodą „Kalnų kareivinėse“, kuriose H.Chavezas suplanavo 1992 metų perversmą, pasibaigusį nesėkme.

Jo pasirodymas penktadienį su D.Maradona ir kitose valstybinės televizijos VTV laidose išprovokavo opozicijos skundus, atkreipiant dėmesį, kad rinkimų kampanija oficialiai baigėsi ketvirtadienio vakarą.

„VTV begėdiškai pažeidžia rinkimų taisykles“, – H.Caprilesas rašė socialiniame tinkle „Twitter“, ragindamas Nacionalinės rinkimų tarybos pirmininkę Tibisay Luceną užtikrinti, kad būtų laikomasi įstatymų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius