Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Argentinos prezidentė serga vėžiu, jai bus atlikta operacija

Argentinos prezidentei Cristinai Kirchner diagnozuotas skydliaukės vėžys ir sausio 4 dieną jai bus atlikta operacija, sakoma antradienį paskelbtame jos atstovo pareiškime.
Cristina Fernandez Kirchner
Cristina Fernandez Kirchner / AFP/„Scanpix“ nuotr.

C.Kirchner, kuri šį mėnesį buvo prisaikdinta antrai ketverių metų kadencijai, per įprastą medicininį patikrinimą gruodžio 22 dieną buvo aptiktas vėžys „dešiniojoje skydliaukės skiltyje“, nurodė atstovas Alfredo Scoccimarro.

Jis pridūrė, jog liga nėra išplitusi, antradienį atlikti testai parodė, kad nėra jokių metastazių į limfmazgius.

58 metų C.Kirchner ligoninėje turėtų praleisti 72 valandas, o vėliau tris savaites sveikti po operacijos, sakė atstovas. Tuo metu jos pareigas eis viceprezidentas Amado Boudou.

C.Kirchner buvo perrinkta spalio 23 dieną, daugiau kaip 54 proc. balsų. Šią pergalę, pasiektą praėjus metams po staigios jos vyro ir pirmtako prezidento poste mirties, nulėmė populiarios socialinės programos ir ne vieni metai didelio, praktiškai nepertraukiamo ekonomikos augimo.

Nestorui Kirchneriui, kuris prezidentu buvo nuo 2003 iki 2007 metų, priskiriami nuopelnai išgelbėjus Argentiną – nutraukus ryšius su Tarptautiniu valiutos fondu (TVF), restruktūrizavus skolą ir skatinus vartojimą.

Būdamas prezidentas, Nestoras valdė drauge su žmona, o kai 2007 metų pabaigoje buvo išrinkta Cristina, Nestoras buvo pagrindinis jos patarėjas.

Jis mirė nuo širdies smūgio pernai spalio 27 dieną, būdamas 60 metų, kai pora ilsėjosi savo vasarnamyje Pietų Argentinoje.

C.Kirchner, kuri šiemet tris kartus buvo priversta nutraukti darbą dėl žemo kraujospūdžio, susikūrė juodai vilkinčios našlės, trapios ir autoritariškos, gundančios ir šiurkščios, įvaizdį.

Ši teisininko išsilavinimą turinti moteris taip pat garsėja ryškiu makiažu ir ilgais kaštoniniais plaukais.

C.Kirchner yra viena iš kelių Lotynų Amerikos šalių lyderių, kurie pastaraisiais metais susirgo vėžiu. Su šia liga teko kovoti Venesuelos prezidentui Hugo Chavezui, Brazilijos prezidentei Dilmai Rousseff ir Paragvajaus prezidentui Fernando Lugo, bet dabar jie sako, kad yra sveiki.

Buvusiam Brazilijos prezidentui Luizui Inacio Lula da Silvai spalio pabaigoje taip pat buvo diagnozuotas gerklės vėžys; jam buvo taikoma chemoterapija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius