Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arizonoje devynmetė netyčia nušovė šaudymo instruktorių iš pistoleto kulkosvaidžio

Jungtinėse Valstijose viena devynmetė, besimokanti šaudyti iš pistoleto kulkosvaidžio „Uzi“, šaudykloje netyčia nušovė savo instruktorių, o šis incidentas vėl pakurstė debatus dėl ginklų kontrolės šalyje.
Ginklas
Ginklas / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Tragedija įvyko pirmadienį poilsio ir pramogų komplekse „Last Stop“ vakarinėje Arizonos valstijoje, kur tą mergaitę jos tėvai nusivežė pasimokyti šaudyti, sakoma vietos šerifo biuro pranešime.

Mergaitė šaudykloje „Bullets and Burgers“, įsikūrusioje 12 ha plotą užimančiame „Last Stop“ komplekse, sėkmingai išmoko šaudyti tuo automatiniu ginklu pavienių šūvių režimu.

Tačiau kai šaudymo instruktorius – 39 metų Charlesas Vacca  – perjungė kariuomenėje naudojamą „Uzi“ į automatinio šaudymo režimą, dėl didelės atatrankos ginklas šoktelėjo į viršų, o viena mergaitės paleista kulka pataikė instruktoriui į galvą.

„Vacca stovėjo šalia mergaitės, kurią instruktavo naudotis ginklų, kai įvyko nelaimingas atsitikimas“, – sakoma Mohavių apygardos šerifo biuro pranešime.

„Per tolesnį tyrimą buvo nustatyta, kad mergaitė paspaudė automatinio „Uzi“ nuleistuką, atatranka nubloškė ginklą jai virš galvos, ir auka buvo pašauta“, – pridūrė pareigūnai.

Ch.Vacca neilgai trukus mirė ligoninėje.

Mergaitė šaudykloje „Bullets and Burgers“, įsikūrusioje 12 ha plotą užimančiame „Last Stop“ komplekse, sėkmingai išmoko šaudyti tuo automatiniu ginklu pavienių šūvių režimu.

Pareigūnai vėliau paskelbė tos tragiškai pasibaigusios šaudymo pamokos vaizdo įrašą, nufilmuotą mergaitės tėvų. Lemtingo šūvio momentas iš to įrašo buvo iškirptas.

Jame matomas instruktorius, stovintis mergaitei iš kairės ir aiškinantis, kaip laikyti rankas ir stovėti šaudant. Šaudant vieno šūvio režimu, mergaitė įstengdavo suvaldyti nedidelę atatranką.

„Paleisk vieną šūvį ... Teisingai“, – sakė instruktorius, pasilenkdamas prie mergaitės ir laikydamas ranką jai už nugaros.

Paskutiniuose įrašo kadruose girdimas automatinio šaudymo garsas ir matoma, kaip atatrankos veikiamas ginklas krypsta į viršų, instruktoriaus link.

Šaudyklos direktorius sakė televizijai „NBC News“, kad „Last Stop“ komplekse leidžiama pradėti mokytis šaudyti nuo aštuonerių metų.

Daugelyje kitų šaudyklų Jungtinėse Valstijose, kuriose vienam gyventojui tenkančių šaunamųjų ginklų skaičius yra didžiausias pasaulyje, mokytis šaudyti galima pradėti nuo septynerių metų.

Naujausias mirtinas incidentas iškart sulaukė griežtesnės ginklų kontrolės šalininkų, ypač reikalaujančių didesnių suvaržymų naudoti automatinius ginklus, reakcijos. Taip pat pasisakė teisės turėti šaunamųjų ginklų šalininkai.

Judėjimo „Mamos reikalauja protingų veiksmų dėl ginklų Amerikoje“ atstovė Lizzie Ulmer sakė, kad tragedija Arizonoje turėtų tapti žadinančiu skambučiu. „Tikimės, kad šis įvykis ves šalį į nacionalines diskusijas apie vaikus ir ginklus“, – pareiškė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius