-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Arsenijus Jaceniukas: Rusija pažeidė JT kovos su terorizmu konvenciją

Ukraina ketina pradėti konsultuotis dėl to, kad Rusija pažeidė JT kovos su terorizmu konvenciją, pareiškė pirmadienį Ukrainos ministras pirmininkas Arsenijus Jaceniukas.
Ewa Kopacz ir Arsenijus Jaceniukas
Ewa Kopacz ir Arsenijus Jaceniukas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Iš pradžių rusiškoji karinė agresija buvo hibridinio pobūdžio. Vadinamieji žalieji žmogeliukai įvykdė Krymo aneksiją ir taip pat neteisėtai įsibrovė į rytų Ukrainos teritoriją. Tokio tipo karui niekas nebuvo pasiruošęs, net pasaulyje“, – sakė jis per bendrą su Lenkijos ministre pirmininke Ewa Kopacz spaudos konferenciją Kijeve.

Anot A.Jaceniuko, vienas pagrindų imtis tokio hibridinio karo buvo Rusijos siekis išvengti atsakomybės už „nusikaltimus Ukrainos liaudžiai, taip pat už JT kovos su terorizmu konvencijos pažeidimą“.

Dar A.Jaceniukas pridūrė, kad rengiamasi tarptautinėms konsultacijoms šia tema.

„Ukraina imsis tokių konsultacijų, kad pareikalautų Rusijos atsakomybės už tarptautinės kovos su terorizmu konvencijos pažeidimą. Konsultacijos jau suplanuotos, jeigu neklystu, antradieniui“, – pažymėjo jis ir paaiškino, kad, norint paduoti į Tarptautinį teismą, pirmiau reikia pasikonsultuoti.

„Nėra konflikto Ukrainos viduje. Dvišalį karinį konfliktą tarpo Ukrainos ir Rusijos išprovokavo Rusijos karinė agresija, Krymo aneksija ir Ukrainos rytinių teritorijų užgrobimas“, – pabrėžė A.Jaceniukas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius