-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Ashley Madison“ skandalas: nutekinti milijonų žmonių, tarp jų – įtakingų veikėjų, duomenys

Programišiai, įsilaužę į tarptautinį pažinčių portalą „Ashley Madison“, paviešino asmeninius duomenis apie milijonus jame užsiregistravusių žmonių, tarp jų ir įtakingų veikėjų, kurie galbūt buvo neištikimi savo partneriams.
„Ashley Madison“
„Ashley Madison“

Žinutėje, kurią kompiuteriniai įsilaužėliai paskelbė kartu su didžiuliu duomenų paketu, „Ashley Madison“ savininkai kaltinami apgaule ir nekompetenciją, taip pat teigiama, kad ta bendrovė nepakluso programišių reikalavimams uždaryti savo svetainę.

„Ashley Madison“ žinomas dėl savo šūkio: „Gyvenimas trumpas. Užmegzk romaną.“

„Išaiškinome ALM ir jos narių sukčiavimą, apgaulę bei kvailumą. Dabar visi matys jų duomenis“, – pareiškė įsilaužėlių grupė, paviešinusi tuos duomenis antradienį.

„Ashley Madison“ pirminė bendrovė „Avid Life Media“ sakė, kad tas nutekinimas yra „nusikalstamas veiksmas“, ir ragino visus, turinčius informacijos apie tai padariusius kompiuterinius įsilaužėlius, informuoti teisėsaugą.

„Ashley Madison“ žinomas dėl savo šūkio: „Gyvenimas trumpas. Užmegzk romaną.“

Portalas jau seniai stengėsi atkreipti į save dėmesį, tvirtindamas, kad yra didžiausias internete nesantuokinių ryšių užmezgimo tarpininkas. „Ashley Madison“ teigia, kad turi beveik 39 mln. narių ir kad „kiekvieną dieną užsiregistruoja tūkstančiai neištikimų žmonų ir neištikimų vyrų, ieškančių romano“.

Paviešintas net vartotojų ūgis, svoris ir GPS koordinatės

Toronte įsikūrusi „Avid Life Media“ anksčiau pripažino, kad buvo įsilaužta į jos duomenų bazes, o antradienį paskelbtame pranešime nurodė, kad tiria programišių pareiškimą. Tame tyrime dalyvauja JAV ir Kanados teisėsauga, rašo bendrovė.

Saugumo ekspertai trečiadienį sakė, kad dalis duomenų apie 32 mln. tinklo vartotojų atrodo tikri.

„Šis duomenų bazės paviešinimas atrodo legitimus; jį sudaro vartotojų vardai, slaptažodžiai, kreditinių kortelių duomenys paskutiniai keturi skaitmenys, adresai, pilni vadai ir daug daugiau“, – nurodė kompiuterinio saugumo bendrovės „TrustedSec“ vykdomasis direktorius Dave'as Kennedy savo tinklaraščio pranešime.

123rf.com nuotr./Programišius
123rf.com nuotr./Programišius

„Jame taip pat yra didelis kiekis vidinių duomenų, todėl panašu, kad įsilaužėliai turėjo prieigą prie tos aplinkos ilgą laiką“, – pridūrė jis.

Atskirame tinklaraščio pranešime kibernetinio saugumo bendrovės „Errata Security“ vykdomasis direktorius Robas Grahamas rašo, kad tarp paviešintos informacijos esama tokių detalių kaip vartotojų ūgis, svoris ir GPS koordinatės. Pasak jo, toje sistemoje vyrų ten yra užsiregistravę penkiskart daugiau negu moterų.

Gali prarasti daugiau negu santuoką

Tikimybė, kad milijonai svetimaujančių partnerių bus viešai sugėdinti, sulaukė didelio susidomėjimo, bet jau vien to duomenų masyvo dydis ir faktas, kad jame sunku rasti dominančią informaciją be specialių techninių priemonių, kelia abejonių, ar teismus greitai užplūs pareiškimų dėl skyrybų banga.

„Jeigu ši „Ashley Madison“ informacija nebus padaryta labai lengvai prieinama ir paieškoma, manau, mažai tikėtina, kad tos informacijos kas nors imsis ieškoti, išskyrus labiausiai paranojiškus ir įtariausius sutuoktinius, – Niujorke dirbantis skyrybų advokatas Michaelas DiFalco rašo savo elektroniniame laiške. – Yra daug paprastesnių būdų patvirtinti savo įtarimus.“

Nors R.Grahamas ir kiti sakė, kad daugelis „Ashley Madison“ paskyrų veikiausiai yra suklastotos, akivaizdu, kad šis nutekinimas yra milžiniško masto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius