-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Atėnuose ginkluoti užpuolikai atakavo policijos nuovadą

Atėnų Koridalo priemiestyje nežinomi užpuolikai anksti antradienį šaudė į policijos nuovadą ir sviedė į ją granatą, pranešė policija.
Pareigūnai ieško įkalčių aplink atakuotą policijos nuovada.
Pareigūnai ieško įkalčių aplink atakuotą policijos nuovada. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuovadai padaryta tam tikra žala. Kovos su terorizmu pareigūnai atlieka tyrimą, o pagrindiniai įtariamieji yra kraštutinių kairiųjų grupuotė „Revoliucinė kova“.

Vienas policininkas sakė, kad trys vyrai iš automatinių ginklų šaudė į sargybinio būdeles ir išorines sienas, be to, metė granatą, kuri nesprogo. Policija uždarė gretimą gatvę, kol sprogmenų specialistai ištirs tą granatą.

„Revoliucinė kova“ sausio 15 dieną pagrasino naujais išpuoliais prieš policiją ir paragino pradėti ginkluotą sukilimą kapitalizmui nuversti. Prieš tai buvo įvykdyti du išpuoliai ir sužeistas vienas policininkas.

Aštuonių puslapių manifeste, kurį išspausdino graikų savaitraštis „Pontiki“, ši nepagaunama grupuotė, laikoma pavojingiausia Graikijos ekstremistų organizacija, sako, kad šaudė į policiją keršydama už tai, kad gruodį vienas policijos pareigūnas nušovė paauglį.

„Į kulkas atsakome kulkomis ... Nuo šiol tik ginklais galime ginti neturtingųjų, atstumtųjų, pasmerktųjų žmogiškojo gyvenimo vertybę“, – sakoma manifeste.

15-mečio Aleksandro Grigoropulo žūtis gruodžio 6 dieną Graikijoje išprovokavo dešimtmečius neregėtą smurto bangą. Jauni protestuotojai visoje šalyje susiremdavo su policija, buvo nuniokota šimtai parduotuvių. Tai, pasak minimos organizacijos, buvo „gera žinia dėl to, kas bus toliau“.

„Visuomenė yra verdantis katilas. Ta policininko kulka sukėlė ilgai lauktą socialinį gaisrą, kuris pranašauja dar didesnius sukilimus, – sako „Revoliucinė kova“. – Pirmą kartą per daugelį dešimtmečių atsiveria kelias ... nuversti šią politinę ir ekonominę sistemą“.

Ši organizacija, kuri labiausiai garsėja prieštankinės raketos paleidimu į JAV ambasadą Atėnuose 2007 metais, sakė, kad išpuoliai prieš policiją taip pat buvo kerštas už seną nebaudžiamo žiaurumo protestuotojų ir migrantų atžvilgiu tradiciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius