Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlanta po 7 centimetrų sniego danga – lyg po zombių apokalipsės

Tūkstančiai pietinės JAV valstijos Džordžijos mokinių buvo priversti visą naktį praleisti mokyklose, žmonės įstrigo darbuose ir parduotuvėse, gelbėtojai vos spėjo reaguoti į iškvietimus, keliuose įvyko daugiau nei 1 200 eismo įvykių – tokį chaosą JAV mieste Atlantoje sukėlė beveik 3 coliai (7 centimetrai) sniego.
Atlanta po sniego audros
Atlanta po sniego audros / „Instagram“ nuotr.

Ledinis oras šiemet jau spėjo sustabdyti judrų JAV gyvenimą sausio pradžioje.

Po trumpos pertraukos grįžęs poliarinis sūkurys įsismagino dar labiau – šaltis pasiekė net pietines JAV valstijas.

Atlanta tapo pavyzdžiu, kaip pietų miestas nepajėgia susitvarkyti su žiemišku oru.

CBSnews rašo, kad Atlanta tapo puikiu pavyzdžiu, kaip pietinis miestas nepajėgia susitvarkyti su žiemišku oru, kuris šiaurėje būtų tiesiog menkas nepatogumas.

Dėl kelių centimetrų iškritusio sniego antradienį teko uždaryti daugumą mokyklų, dėl apledėjusių kelių – kai kuriuos greitkelius, oro uostuose buvo nukeliamii lėktuvų skrydžiai.

Eismo įvykiuose žuvo daugiau nei 10 žmonių.

Gelbėjimo tarnybų darbuotojai milžiniškose spūstyse Atlantoje įstrigusiems žmonėms gabeno antklodes, maistą, degalus. Automobiliuose naktį praleidę žmonės tik trečiadienio dieną galėjo grįžti namo – po to, kai apledėję keliai pradėjo atitirpti, o specialiosios tarnybos sugebėjo atlaisvinti kelius nuo sudaužytų ar tiesiog paliktų automobilių.

Miesto meras Kasimas Reedas ir valstijos gubernatorius Nathanas Dealas pripažino, kad miestas galėjo būti geriau pasiruošęs sniegui, tačiau dėl to N.Dealas apkaltino sinoptikus – jie neįspėjo, jog situacija gali būti tokia sudėtinga. Sinoptikai atkerta, kad apie artėjančią sniego audrą pranešta prieš 21 valandą.

Vietos valdžia kritikuojama dėl panikos sukėlimo – užuot mokyklas ir valstybines įstaigas uždariusi pamažu, valdininkai visiems nurodė vykti namo vienu metu.

Vietos valdžia kritikuojama dėl panikos sukėlimo – užuot mokyklas ir valstybines įstaigas uždariusi pamažu, valdininkai visiems nurodė vykti namo vienu metu.

Mažiau nei per valandą miesto gatvės užsikimšo taip, kad žmonėms automobiliuose teko leisti daugiau nei parą. 

Todėl keliuose susidarė milžiniškos spūstys, ir daugumos vaikų tėvai net negalėjo atvykti pasiimti vaikų, tad jiems teko naktį leisti mokyklose.

Žmonės įstrigo ir prekybos centruose – jie miegojo tiesiog ant parduotuvių grindų.

Atlanta po sniego audros
Atlanta po sniego audros

„Tai atrodė kaip zombių apokalipsė“, – sakė valstijos politikas Mackas Butleris.

Internete taip pat greitai pradėjo plisti nuotraukos, kurioje sustingdyta Atlanta lyginama su populiaru televizijos serialu „Vaikštantys numirėliai“ („The Walking Dead“).

„Instagram“ nuotr./Atlanta po sniego audros
„Instagram“ nuotr./Atlanta po sniego audros

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius