Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atlanto vandenyno pietuose užfiksuotas 6,8 balo žemės drebėjimas

Stiprus 6,8 balo žemės drebėjimas buvo užfiksuotas Skotijos jūros dugne tarp įpiečiausio Pietų Amerikos kyšulio ir Antarktidos, pranešė JAV Geologijos tarnyba (USGS).
USGS žemėlapis
USGS žemėlapis / USGS iliustr.

Drebėjimas įvyko šeštadienį 3 val. 34 min. Grinvičo (5 val. 34 min. Lietuvos) laiku labai atokiame regione, todėl mažai tikėtina, kad jis sukėlė sugriovimų arba pareikalavo žmonių aukų, pažymėjo USGS, stebinti seisminius įvykius visame pasaulyje.

Šio žemės drebėjimo epicentras buvo už 917 kilometrų į pietvakarius nuo Pietų Džordžijos ir Pietų Sandvičo salų, už 1 158 į pietryčius nuo Folklando salų sostinės Stenlio ir už 1 397 kilometrų į pietus nuo Ušuajos miesto Argentinoje.

Požeminių smūgių židinys buvo 9 kilometrų gylyje, pridūrė USGS.

Ramiojo vandenyno cunamių perspėjimo centras savo pranešime, remdamasis istoriniais duomenimis, nurodė, niokojančio cunamio grėsmės nėra.

Tačiau „yra maža tikimybė, kad kils vietinis arba regioninis cunamis, kuris gali paveikti pakrantes, paprastai esančias ne toliau nei už kelių šimtų kilometrų nuo žemės drebėjimo epicentro“, – sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius