Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atleistas alkoholį ir seksualinius malonumus darbe mėgęs JAV generolas

Dėl nepagarbos savo karinei profesijai JAV generolas majoras Ralphas Bakeris neteko darbo. Vadovybės pasitikėjimą jis prarado dėl alkoholizmo ir seksualinio priekabiavimo, remdamasi „Washington Post“ skelbia newsru.com
Ralphas Bakeris
Ralphas Bakeris / Africom.mil nuotr.

Generolas dirbo JAV ginkluotųjų pajėgų Afrikoje vadavietėje „Africom“. Karininkas vadovavo JAV karinių pajėgų daliniui Džibučio respublikoje. Nuo pareigų vyras nušalintas kovo pabaigoje, tačiau į viešumą ši informacija iškilo tik dabar. R.Bakeriui taip pat skirta bauda, koks jos dydis, neskelbiama. Atleidimą iš darbo po audito pasirašė ginkluotųjų pajėgų „Africom“ vadas Carteris Hamas.

„Kol kas situacijos komentuoti negalime, tyrimas tęsiamas“, – pranešė „Africom“ spaudos tarnyba.

Kaip skelbia „Washington Post“, R.Bakeris darbo neteko dėl seksualinio priekabiavimo ir „netvarkingų lytinių santykių“. Patikrinimas pradėtas JAV karinių pajėgų darbuotojai, dirbusiai Rytų Afrikoje, Džibučio respublikoje, parašius kreipimąsi į vadovybę.

Generolas šiuo metu yra Vašingtone ir ketina kreiptis į gynybos ministrą Chucką Hagelą bei apskųsti sprendimą. „Washington Post“ pabrėžia, kad generolas neturi beveik jokių šansų grįžti į tarnybą, jam gali nebent būti sumažintas baudos dydis.

Generolo darbo sutarties laikas kaip tik baiginėjasi. Be to, šią savaitę į atsargą išeina jį nušalinęs „Africom“ vadas Carteris Hamas.

Skandalais „Africom“ garsėja nebe pirmą kartą. C.Hamo pirmtakas, buvęs „Africom“ vadas Williamas Wardas buvo pažemintas pareigose dėl viešųjų lėšų iššvaistymo asmeniniais tikslais. Jis buvo atleistas ir priverstas sumokėti 82 tūkstančių JAV dolerių baudą.

JAV kariuomenėje ir specialiosiose tarnybose seksualinis priekabiavimas vertinamas kaip sunkus nusikaltimas, už kurį skiriama griežčiausia bausmė. Dėl nesantuokinio romano praėjusių metų lapkritį iš pareigų pasitraukė generolas Davidas Petraeusas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius