Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atskleista Osamą bin Ladeną nušovusio komandoso tapatybė

JAV karinių jūrų pajėgų komandosų dalinio narys, nušovęs tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ vadą Osamą bin Ladeną, atskleidė savo tapatybę. Jis – 38-erių Robas O'Neillas, pranešė „The New York Daily News“.
Robas O'Neillas
Robas O'Neillas / Asm. archyvo nuotr.

Karys savo tapatybę turėjo atskleisti plačiai išreklamuotame interviu „Fox News“ televizijai kitą savaitę, tačiau jį išaiškino portalas SOFREP.com. Apie savo sūnaus įvykdytą užduotį „Daily Mail“ patvirtino ir jo tėvas.

„Žmonės klausinėja, ar mes bijome, kad „Islamo valstybė“ ateis ir mus pričiups, nes Robas nusprendė paviešinti savo tapatybę, – „Daily Mail“ sakė jo tėvas Tomas. – Aš sakau, kad ant namų durų nupiešiu didelį taikinį ir pasakysiu: ateikit.“

Nemažai karininkų sukritikavo R.O'Neillo sprendimą eiti į viešumą, o Pentagonas užsiminė, kad už tai jam gali grėsti baudžiamojo atsakomybė – visi, dalyvavę 2011 metų operacijoje Pakistane, per kurią nukautas Osama bin Ladenas, yra susaistyti įsipareigojimų neatskleisti slaptos informacijos.

R.O'Niellas praėjusiais metais davė išsamų interviu „Esquire“, tačiau tuomet nebuvo atskleista jo tapatybė. Tuomet jis sakė, kad yra labai nusivylęs ir piktas dėl to, kaip juo rūpinasi kariuomenė po išėjimo į atsargą – yra daug problemų su sveikatos priežiūra, taip pat – su išmokomis.

R.O'Niellas 2009 metais taip pat vadovavo operacijai, per kurią iš Somalio piratų nelaisvės išlaisvintas kapitonas Richardas Phillipsas. Pagal šią istoriją vėliau buvo sukurtas filmas, kuriame vaidino Tomas Hanksas.

R.O'Neillas karinėse jūrų pajėgose tarnavo 16 metų. Jis buvo apdovanotas 52 medaliais per savo karininko karjerą. 2013 metais išėjęs į atsargą, šiuo metu jis yra motyvacinis kalbėtojas.

VIDEO: Robo O'Neillo kalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius