-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje mirė 95 metų moteris, prieš kurią policijos pareigūnas panaudojo elektrošoką

Praėjus savaitei po to, kai slaugos namuose Australijoje policijos pareigūnas panaudojo elektrošoko prietaisą prieš 95 metų moterį, ji mirė, trečiadienį pranešė policija.
Tazeris
Tazeris / Vidmanto Balkūno nuotr.

Clare Nowland pateko į ligoninę kritinės būklės po to, kai gegužės 17 dieną per konfrontaciją, sukrėtusią australus ir sulaukusią tarptautinės spaudos dėmesio, prieš ją buvo panaudotas elektrošokas.

„Su didžiuliu liūdesiu pranešame, kad šiąnakt Kumoje mirė 95 metų Clare Nowland“, – teigiama Naujojo Pietų Velso valstijos valstijos policijos pranešime.

Policija nurodė, kad ji mirė ramiai ligoninėje, apsupta šeimos ir artimųjų.

Likus kelioms valandoms iki jos mirties, 33-ejų vyresniajam policijos konstebliui buvo pateikti kaltinimai dėl netyčinio sunkaus kūno sužalojimo, užpuolimo, dėl kurio buvo padarytas fizinis kūno sužalojimas, ir užpuolimo, susijusio su elektrošoko panaudojimu.

Liepos 5 dieną jis turėtų stoti prieš teismą. Šiuo metu pareigūnas nušalintas nuo pareigų.

Policijos komisarė Karen Webb pareiškė, kad C.Nowland artimiesiems buvo pranešta apie šiuos konstebliui pateiktus kaltinimus, ir padėkojo detektyvams už operatyvų darbą.

Pareigūnus į slaugos namus „Yallambee Lodge“ Naujojo Pietų Velso pietinėje dalyje iškvietė darbuotojai, pranešę, kad senolė yra ginkluota peiliu.

Pasak policijos pareigūnų, prieš tai, kai ji su vaikštyne lėtai ėjo link jų, jie paragino moterį mesti peilį, o vienas iš pareigūnų panaudojo elektrošoką.

Šis įvykis paskatino pradėti Naujojo Pietų Velso parlamentinį tyrimą, taip pat buvo paviešintas policijos vaizdo kamerų įrašas, kuriame užfiksuotas incidentas.

„Ponios Nowland tramdymas elektrošoku sukėlė bendruomenės pasipiktinimą, rodantį, kad mums labai reikia policijos reformos“, – šią savaitę pareiškė valstijos žaliųjų parlamento narė Sue Higginson.

„Atsisakymas paskelbti kamerų įrašus saugo Naujojo Pietų Velso policiją nuo visuomenės dėmesio dėl neteisingų priežasčių – Naujojo Pietų Velso bendruomenė turi teisę tiksliai žinoti, kas nutiko, kai prieš Clare Nowland buvo panaudotas elektrošokas, kad galėtume pradėti imtis veiksmų, reikalingų pokyčiams“, – pridūrė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius