-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 24 /14:20

Australijoje šaukdamas „Allahu Akbar“ prancūzas peiliu mirtinai subadė britę, dar du žmones sužeidė

Australijoje viena jauna britė mirė, o kitas britas buvo sunkiai sužeistas, kai keliautojų nakvynės namuose prancūzas, šaukdamas „Allahu Akbar“ („Dievas visų didesnis“), peiliu subadė tris žmones, trečiadienį pranešė policija.
Nakvynės namai Australijoje, kuriuose buvo įvykdytas nusikaltimas
Nakvynės namai Australijoje, kuriuose buvo įvykdytas nusikaltimas / „Scanpix“/AP nuotr.

Incidentas įvyko antradienį vėlai vakare Hom Hilyje – kaimo vietovėje į pietus nuo Taunsvilio, pačioje Kvynslando valstijos šiaurėje, žurnalistams Brisbane sakė komisaro pavaduotojas Steve'as Gollschewski.

Policija nurodė, kad tas 29 metų prancūzas, kuris Australijoje yra nuo kovo mėnesio, ir per išpuolį, ir areštuojamas policijos, regis, kartojo „Allahu Akbar“. Incidentą, kaip pranešama, nakvynės namuose matė maždaug 30 žmonių.

Pasak jo, policijos pareigūnai į nakvynės namus buvo iškviesti maždaug 23 val. 15 minučių. Atvykę jie aptiko 21 metų moters lavoną ir sunkiai sužeistą 30-metį vyrą.

Per išpuolį taip pat nukentėjo vienas vietos gyventojas, tačiau šiuo metu jis jau paleistas iš ligoninės, nurodė S.Gollschewski.

„Pirminiai duomenys rodo, kad įtariamas pažeidėjas kalbėjo tai, kas gali būti laikoma ekstremistinio pobūdžio pasisakymais“, – sakė komisaro pavaduotojas.

„Teigiama, kad įtariamasis pasakė frazę „Allahu Akbar“, kai buvo areštuotas policijos“, – pridūrė pareigūnas.

„Į šią informaciją bus atsižvelgta tyrimo metu, tačiau šiuo metu neatmetame jokių motyvų – nei politinių, nei kriminalinių“, – pabrėžė S.Gollschewski.

Paklaustas, ar 29 metų prancūzas, kuris šiuo metu laikomas policijos areštinėje, yra kaip nors susijęs su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“, komisaro pavaduotojas atsakė „ne“ ir pridūrė, kad vietos bendruomenei grėsmės nebėra.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Australijos policija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Australijos policija

„Šiuo metu nėra jokių požymių... žinomas tik faktas, kad jis veikė vienas“, – toje pat spaudos konferencijoje sakė Australijos federalinės policijos vadovė Sharon Cowden.

„Tai sukrečiantis incidentas ir bendruomenė turi neprarasti budrumo. Tas asmuo Australijoje buvo teisėtai ir šiuo metu jis nėra žinomas jokioms institucijoms“, – pridūrė ji.

Nusikaltimo, per kurį dar buvo sužeisti 30 metų britas, dabar esantis kritinės būklės, ir, nelabai sunkiai, vienas vietos gyventojas, motyvai vis dar nežinomi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius