Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos parlamento pirmininkė atsistatydino dėl kelionių išlaidų skandalo

Australijos parlamento pirmininkė Bronwyn Bishop sekmadienį paskelbė atsistatydinanti, kilus visuomenės pasipiktinimui dėl jos kelionių mokesčių mokėtojų sąskaita. Premjeras Tony Abbottas pareiškė, kad bus atliktas tyrimas dėl politikų išlaidų kompensavimo. Apie tai praneša naujienų agentūra AFP.
Australijos parlamento pirmininkė Bronwyn Bishop
Australijos parlamento pirmininkė Bronwyn Bishop / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Bishop, kuri yra T.Abbotto Liberalų partijos narė, tapo kritikos taikiu, kai žiniasklaida prieš tris savaites atskleidė mokesčių mokėtojams brangiai kainavusias jos keliones.

Taip pat ir 80 km skrydį sraigtasparniu per pernai lapkritį vykusią rinkimų lėšų rinkimo kampaniją, kuri atsiėjo 5 tūkst. Australijos dolerių (3,3 tūkst. eurų).

Man šį sprendimą nebuvo lengva priimti, bet dėl meilės ir pagarbos parlamento institucijai bei Australijos žmonėms atsistatydinau iš pirmininkės pareigų, – sakė 72 metų B.Bishop.

„Man šį sprendimą nebuvo lengva priimti, bet dėl meilės ir pagarbos parlamento institucijai bei Australijos žmonėms atsistatydinau iš pirmininkės pareigų“, – sakė 72 metų B.Bishop, kuri šiame poste dirbo nuo 2013 metų.

T.Abbottas pareiškė, kad bus atliktas parlamento narių išlaidų kompensavimo tvarkos „fundamentalus patikrinimas“, nes „visuomenė nusipelnė būti absoliučiai įsitikinusi, kad mokesčių mokėtojų pinigais nėra piktnaudžiaujama“.

„Tapo aišku, ypač per kelias pastarąsias dienas, kad tai nėra vieno atskiro asmens problema – problema yra apskritai kompensavimo sistema“, – konservatyvių pažiūrų lyderis sakė per spaudos konferenciją.

T.Abbottas atsisakė kritikuoti B.Bishop, Liberalų partijos veteranę, laikomą jo politine mentore. Tačiau premjeras nurodė, kad jos sprendimas įteikti atsistatydinimo raštą generalgubernatoriui yra „tinkamas žingsnis parlamentui, vyriausybei ir Australijos žmonėms“.

T.Abbottas atsisakė kritikuoti B.Bishop, Liberalų partijos veteranę, laikomą jo politine mentore. Tačiau premjeras nurodė, kad jos sprendimas įteikti atsistatydinimo raštą generalgubernatoriui yra „tinkamas žingsnis parlamentui, vyriausybei ir Australijos žmonėms“.

B.Bishop sakė, kad grąžins už skrydį sraigtasparniu sumokėtą sumą su 25 proc. priedu, o vėliau pareiškė, kad tos išlaidos buvo „absurdiškos“. Ji taip pat pažadėjo grąžinti pinigus, gautus už keliones į jos kolegų vestuves.

B.Bishop tapo antrąja Australijos politike, atsistatydinusia iš parlamento pirmininko pareigų per kelerius pastaruosius metus.

2012-ųjų spalį iš to posto pasitraukė Peteris Slipperis, anksčiau palikęs Liberalų partiją ir tapęs nepriklausomu deputatu, kai buvo apkaltintas lytiniu priekabiavimu, nors tuos kaltinimus teismas vėliau atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius