Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos premjerė po aiškaus laimėtojo neiškėlusių rinkimų žada stabilią vyriausybę

Australijos partijoms bandant po aiškaus laimėtojo neiškėlusių rinkimų suburti koaliciją, premjerė Julia Gillard sekmadienį dar kartą patikino rinkėjus, kad užtikrins „stabilią ir veiksmingą“ vyriausybę.
Julia Gillard
Julia Gillard / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Rinkimai

J.Gillard pareiškė pasiryžimą likti premjero poste ir sakė, kad jos Leiboristų partija laimėjo šeštadienio rinkimus, nors pirmą kartą per 70 metų vietos Australijos parlamente skirstosi po lygiai.

„Australija yra viena stipriausių demokratijų pasaulyje, – per spaudos konferenciją sakė J.Gillard. – Mes turime stiprius demokratines institucijas ir procesus, ir aš, kaip premjerė, toliau užtikrinsiu stabilią ir veiksmingą vyriausybę pagal mūsų demokratinį procesą, kol šiuose rinkimuose skaičiuojami paskutiniai balsai“.

„Nėra jokio netikrumo dėl stabilios vyriausybės tęstinumo šiuo periodu“, – pridūrė ji.

Suskaičiavus maždaug 75 proc. balsalapių buvo paskelbta, kad, J.Gillard leiboristai gauna 50,7 proc., o opozicinė koalicija – 49,3 proc. balsų.

„Dabar atrodo aišku, kad leiboristai laimėjo balsavimą (dėl) dviejų partijų“, – sakė J.Gillard, kuri pridūrė, jog kalbėjosi su keliais „žaliaisiais“ ir nepriklausomais parlamentarais, kurių paramos reikia siekiant daugumos parlamente.

„Ketinu sąžiningai derėtis dėl veiksmingo susitarimo vyriausybei suformuoti“, – sakė ji.

Nesibaigus balsų skaičiavimui, leiboristai jau užsitikrino 70 vietų parlamente, o opozicija – 72 vietas. Abiem stovykloms tikriausiai pritrūks balsų iki daugumos – 76 vietų, praneša visuomeninis transliuotojas ABC.

 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius