Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijos teismas leido pašalinti krūtis transseksualiai 17-metei

Australijos teismas leido chirurgiškai pašalinti krūtis vienai 17-metei, kuri įsivaizduoja esanti vaikinas, pirmadienį pranešė žiniasklaida.
Temos: 2 Krūtys Australija

Pasak žiniasklaidos bendrovės „Fairfax Media“ leidžiamų laikraščių, paauglė, kuri nuo 13 metų gydoma brendimą stabdančiais hormonais, kreipėsi į Šeimų teismą, prašydama leisti krūtų šalinimo operaciją, kad jai būtų lengviau dėtis vaikinu.

Pasak laikraščių, išgalvotu Alex vardu vadinamai merginai buvo diagnozuota lyties disforiją – psichologinė būklė, kai asmuo jaučia stiprų nepasitekinimą įgimta lytimi ir įsivaizduoja esantys priešingos lyties.

Šeimų teismo vyriausioji teisėja Diana Bryant sakė, kad teismas nusprendė leisti pašalinti krūtis, nes medicinos ekspertų, Alex advokato ir nepriklausomo nepilnamečių teisės specialisto parodymai „nepaneigiamai“ pagrindė tokį sprendimą.

Pasak D.Bryant, Alex būtų galėjusi operuotis be teismo sutikimo sulaukusi 18 metų, tačiau tokiu atveju jau nebūtų taikomos nepilnamečiams prieinamos socialinės lengvatos.

Teisėja nurodė, kad Alex gyvena kaip vyras, tačiau krūtys jai tapusios socialiniu kliuviniu: mergina turėjo vengti apsikabinti su kitais asmenimis ir standžiai apsirišti krūtinę lankydamasi paplūdimyje.

„Taigi tai buvo gana rimtas kliuvinys jo socialiniam vystymuisi, kuris, kaip visi mano, yra labai svarbu“, – aiškino D.Bryant.

Dienraštis „The Age„ rašo, kad Alex įsivaizdavo esanti berniukas nuo ankstyvos vaikystės, o jai sulaukus 13 metų teismas nusprendė, kad dėl brendimo išgyvenanti paauglė gali mėginti žalotis, todėl leido skirti jai hormonų terapiją.

Tąsyk teismo sprendimas sukėlė karštus debatus, o kai kurie etikos ekspertai argumentavo, kad vaikas negali priimti tokių svarbių sprendimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius